Μυρίζουν τα ποτήρια σου; Πώς θα απαλλαγείς

Μυρίζουν τα ποτήρια σου; Πώς θα απαλλαγείς

Ωραίο το brunch αλλά η αυγίλα από τα ποτήρια πώς φεύγει;

Η Κυριακή συνδυάζεται με πλουσιοπάροχο πρωινό. Τόσο που δε νιώθεις την ανάγκη να φας και μεσημεριανό και πηγαίνεις κατευθείαν στο βραδινό. Τις καθημερινές χρόνος δεν υπάρχει για αυτό κι ένα τοστ με μία κούπα καφέ είναι αρκετό.

Τα Σαββατοκύριακα όμως; Δίνεις το κάτι παραπάνω, όπως αυτό κι αν μεταφράζεται. Κατά κύριο λόγο το brunch περιλαμβάνει αυγά σε οποιαδήποτε μορφή. Μαζί με τη γεύση έρχεται και η πολύ έντονη μυρωδιά που αφήνει στα ποτήρια και τα πιάτα. Τι θα κάνεις για να απαλλαγείς από την αυγίλα; Υπάρχουν λύσεις.

Ξύδι

Πλένεις τα ποτήρια όπως θα έκανες και πάντα με κρύο νερό. Μόλις λοιπόν τελειώσεις θα αφήσεις τα ποτήρια να μουλιάσουν στο ξύδι. Τα ξεπλένεις και είναι έτοιμα.

Λεμόνι

Το λεμόνι αφαιρεί τη μυρωδιά του αυγού από πιάτα και ποτήρια. Τα απορρυπαντικά με άρωμα λεμόνι είναι καλά αλλά το φυσικό θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Μαγειρική σόδα

Σε ένα διάλυμα με νερό και μαγειρική σόδα μουλιάζεις για λίγη ώρα τα ποτήρια και τις κούπες σου και μετά τα πλένεις κανονικά με σαπούνι (πάντα κρύο) και νερό.

Πηγή: ladylike.gr