Προσέχεις τη διατροφή σου; 4 σνακ για απόλαυση χωρίς τύψεις

Προσέχεις τη διατροφή σου; 4 σνακ για απόλαυση χωρίς τύψεις

Αν θέλεις να χάσεις βάρος με το σωστό τρόπο, κάνε τις σωστές επιλογές με τα σνακ σου!

Μερικές φορές, η πείνα και οι λιγούρες κάνουν την εμφάνιση τους πολύ πριν το προκαθορισμένο γεύμα της ημέρας. Γι’αυτό και τα σνακ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας, είτε πρόκειται για τις πρώτες μεσημεριανές ώρες είτε τις απογευματινές.

Τι γίνεται όμως αν προσέχεις τη διατροφή σου και θέλεις να κάνεις τις σωστές επιλογές; Παρακάτω θα βρεις τα 5 σνακ που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, αρκεί να προσέχεις τις ποσότητες:

Μήλο με μια κουταλιά φυστικοβούτυρο

Ίσως να μην το περίμενες, αλλά πρόκειται για έναν αναπάντεχα υπέροχο συνδυασμό. Τα μήλα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, που βελτιώνουν την υγεία των εντέρων και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το φυστικοβούτηρο  μπορεί να έχει επιπλέον οφέλη για την υγεία της καρδιάς, αφού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Λόγω του ότι το φυστικοβούτυρο είναι υψηλό σε θερμίδες πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Μια κουταλιά από αυτό προσφέρει ισορροπία γλυκιάς γεύσης με τραγανές και κρεμώδης υφές με λιγότερες από 200 θερμίδες.

Μια κούπα ποπ κορν

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι είναι πρόχειρο φαγητό, αλλά δεν είναι. Έχει πολλές φυτικές ίνες και όταν φτιάχνεται με λίγα λιπαρά, έχει και χαμηλή θερμιδική αξία και μπορεί να σε χορτάσει. Το ποπ κορν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης. Ένα φλιτζάνι σκέτου ποπ κορν έχει περίπου 31 θερμίδες, ένα γραμμάριο πρωτεΐνης και ένα γραμμάριο φυτικών ινών.

Γιαούρτι με μούρα

Δεν αποτελεί μόνο ένα ιδανικό βραδινό, αλλά και ένα υπέροχο, θρεπτικό και υγιεινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Εκτός από τη καλή πηγή ασβεστίου και καλίου, το γιαούρτι είναι επίσης υψηλό σε πρωτεΐνες . Τα μούρα είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, και για να λάβεις μια καλή ποικιλία από αυτά, είναι καλύτερο να δοκιμάσεις ένα μείγμα διαφορετικών μούρων. Αν φας περίπου 100 γραμμάρια απλού πλήρους γιαουρτιού με μισό φλιτζάνι μικτά μούρα θα λάβεις περίπου 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και λιγότερες από 150 θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα έχουν αποδειχθεί πως μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, της κατάθλιψης και άλλων ασθενειών. Παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά υψηλά σε λιπαρά, είναι χορταστικά, και αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τους με μέτρο μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Πηγή: itrofi.gr