Αυτή είναι η ώρα της ημέρας που ο οργανισμός μας καίει περισσότερες θερμίδες -Τρώμε άφοβα

Αυτή είναι η ώρα της ημέρας που ο οργανισμός μας καίει περισσότερες θερμίδες -Τρώμε άφοβα

Oταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά, ξέρουμε πως πρέπει να περιορίσουμε τις θερμίδες που παίρνουμε από το φαγητό μας.

Ο γενικός κανόνας λέει ότι για να χάσει κιλά ένα άτομο, πρέπει να καίει περισσότερες θερμίδες από ό,τι παίρνει, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή.

Το σώμα καίει θερμίδες όλες τις ώρες και τα λεπτά της ημέρας, ανεξαιρέτως με το αν καθόμαστε, δουλεύουμε, ξεκουραζόμαστε ή κοιμόμαστε. Το σύνολο των θερμίδων που έχει ανάγκη ο οργανισμός καθημερινά για τη λειτουργία του και τη συντήρησή του ονομάζεται βασικός μεταβολισμός.

Μια νέα έρευνα απαντά σε ένα σημαντικό ερώτημα: Ποια ώρα της ημέρας ο οργανισμός καίει τις περισσότερες θερμίδες;

Οι επιστήμονες μετά από μελέτες, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Current Biology», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι καλύτερες ώρες για να χάσει κανείς κιλά είναι αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκείνες τις ώρες οι μεταβολικοί μας ρυθμοί είναι οι υψηλότεροι σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν 10% περισσότερες θερμίδες αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να κάψει 130 επιπλέον θερμίδες χωρίς πρόσθετη προσπάθεια.Η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ.

Την ίδια ώρα επεσήμαναν ότι δεν είναι μόνο αυτό που τρώμε, αλλά πότε το τρώμε που επηρεάζει πόση ενέργεια καίγεται ή αποθηκεύεται ως λίπος στον οργανισμό μας.

Τέλος, τόνισαν ότι οι διατροφικές συνήθειες σε συνδυασμό με την ποιότητα του ύπνου επηρεάζουν πολύ τις καύσεις που κάνει ο οργανισμός μας καθημερινά.

Πηγή:bovary.gr