Πέντε sos συμβουλές για τέλεια επιδερμίδα όταν ο υδράργυρος πέφτει

Πέντε sos συμβουλές για τέλεια επιδερμίδα όταν ο υδράργυρος πέφτει

Κρύο, καιρός για.. beauté!

Μπορεί να είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός πως τα Χριστούγεννα έχουν σχεδόν φτάσει και επιτέλους μπορούμε να φοράμε όλα εκείνα τα χουχουλιάρικα πουλόβερ που είχαμε αγοράσει τους τελευταίους μήνες, το κρύο όμως που ήρθε μαζί δεν είναι το αγαπημένο μας.

Και επειδή όλα δείχνουν πως ήρθε για να μείνει, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση, όσον αφορά στο δέρμα μας, για να μην ξεκινήσει να δείχνει θαμπό και αφυδατωμένο και να εμφανίζει κοκκινίλες και τραχιά όψη. Διαβάστε παρακάτω μερικές SOS συμβουλές των χαμηλών θερμοκρασιών, για να προλάβετε ή έστω να αντιμετωπίσετε το κακό.

Μην κάνετε καυτά ντους

Το καυτό νερό στο μπάνιο μπορεί να ακούγεται σαν παράδεισος τις κρύες ημέρες του χειμώνα, δεν βοηθάει όμως καθόλου την επιδερμίδα, καθώς απομακρύνει τα φυσικά της λιπίδια. Ο θερμός και ξηρός αέρας των καλοριφέρ και air conditioner μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα του σώματος και του προσώπου, οπότε προσπαθήστε -όσο αντέχετε- να μείνετε μακριά τους.

Ενυδατωθείτε

Πείτε ναι στις ενυδατικές κρέμες και τα έλαια. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν το δέρμα, κάνοντας το να «σκάει» ή να έχει τραχιά όψη. Οπότε, είτε πρόκειται για λάδι καρύδας, είτε για το αγαπημένο σας body butter, η σχολαστική ενυδάτωση του σώματος είναι must.

Nuxe, Rêve de Miel Crème Mains et Ongles, Κρέμα χεριών και νυχιών

Nuxe, Rêve de Miel Crème Mains et Ongles, Κρέμα χεριών και νυχιών

Όσον αφορά στο δέρμα του προσώπου, συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ σε ορούς ή κρέμες αποτελούν την ιδανική επιλογή, καθώς ενυδατώνουν σε βάθος χωρίς να το βαραίνουν ή να το κάνουν λιπαρό.

Εκμεταλλευτείτε το κρύο

Ο χειμώνας έχει και τα καλά του: λόγω της περιορισμένης ηλιοφάνειας προσφέρεται για θεραπείες αντιγήρανσης με πήλινγκ, λέιζερ και αντιγηραντικές ή λευκαντικές κρέμες. Οι περισσότερες ουσίες που περιέχονται σε αυτού του είδους τα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν σημάδια ή ευρυαγγείες στο δέρμα με την έκθεση στον ήλιο, οπότε οι μουντές μέρες μπορούν να γίνουν οι καλύτερες φίλες όσων από εσάς θέλετε να εξαλείψετε ρυτίδες ή κηλίδες.

Από μέσα προς τα έξω

Μην ξεχνάτε ότι από μόνη της η εξωτερική φροντίδα της επιδερμίδας δεν αρκεί για να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση. Τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα είναι απαραίτητα για λαμπερό και υγιές δέρμα, ενώ η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα το εφοδιάσει με τις απαραίτητες βιταμίνες για να αμυνθεί στο κρύο.

Embryolisse, Hydra Mask. Εντατική κρεμώδης μάσκα που αναπληρώνει τα επίπεδα υδάτωσης μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Embryolisse, Hydra Mask. Εντατική κρεμώδης μάσκα που αναπληρώνει τα επίπεδα υδάτωσης μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Κάντε beauté

Κρύο καιρός για… χαλάρωση. Όταν η βροχή ή το τσουχτερό κρύο σας καθηλώνει στο σπίτι, εφαρμόστε στο πρόσωπο και τα χείλη ενυδατικές μάσκες και κοιμηθείτε νωρίς. Η έξτρα περιποίηση και ένας καλός, βραδινός ύπνος θα δώσουν στο δέρμα σας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει το κρύο και να αναδομηθεί.

Πηγή: instyle.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ