Ο λόγος για τον οποίο βρίσκεις έντομα στα βάζα με τα μπαχαρικά -Πώς θα τα απομακρύνεις για πάντα

Ο λόγος για τον οποίο βρίσκεις έντομα στα βάζα με τα μπαχαρικά -Πώς θα τα απομακρύνεις για πάντα

Μας αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά και τα βότανα. Δίνουν ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στα πιάτα μας ενώ μοσχοβολά όλη η κουζίνα.

Συνήθως τα φυλάμε σε βάζα, μικρά ή μεγάλα στα ντουλάπια μας. Πολλές φορές όμως, έχουμε… απρόσκλητους επισκέπτες! Σύμφωνα με την Huff Post, έντομα μπορεί να βρεθούν στα βαζάκια σου με τα μπαχαρικά.

Αυτό συμβαίνει κυρίως στα μπαχαρικά που έχουν βάση το πιπέρι (πάπρικα, πιπέρι καγιέν, τσίλι).

Η Jody M. Green, εντομολόγος στο Nebraska Extension στο Lancaster County αναφέρει: «Η οικογένεια του πιπεριού περιέχει τις απαραίτητες διατροφικές απαιτήσεις για πολλαπλές γενιές αποθηκευτικού προϊόντος σκαθαριού για να διατηρηθούν επιτυχώς στη ζωή».

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις ζωύφια και σε άλλα μπαχαρικά.

Τα έντομα αυτά είναι ονομάζονται cigarette και drugstore beetles. Είναι της ίδιας οικογένειας και έχουν κόκκινο-καφέ χρώμα και μέγεθος όσο ένα σουσάμι.

Αυτά τα δύο είδη συρρέουν στο αποξηραμένο καπνό και στα φαρμακευτικά προϊόντα, εξού και το όνομα. Ακόμη, μπορούν να πετάξουν.

Αυτά τα παράσιτα μοιάζουν συχνά με σκουλήκια που μεταμορφώνονται. Μπαίνουν από κενά και ανοίγματα στις συσκευασίες.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε μερικά πράγματα ώστε να μην συνεχίσουν τα έντομα να αναπαράγονται. Κοίτα στο σούπερ μάρκετ για τις συσκευασίες, αν είναι καλά κλεισμένες ή έχουν ήδη ζωύφια μέσα, κάτι που μπορεί να συμβεί.

Ακόμη, μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη τα μπαχαρικά σου για τέσσερις μέρες στους -17 πριν τα βάλεις πίσω στο ντουλάπι σου.

Τέλος, καθάρισε καλά τα βάζα και τα ντουλάπια σου.

Πηγή:bovary.gr