5 διαφορετικοί τύποι συζύγου

5 διαφορετικοί τύποι συζύγου

Ο ρομαντικός και αιώνια ερωτευμένος gentleman

Είναι ο τέλειος άντρας, που πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν υπάρχει και που καθεμιά από εμάς θα ήθελε να έχει δίπλα της (πριν γνωρίσουμε το άλλο μας μισό, για να μην παρεξηγηθούμε). Για να καταλάβετε τι εννοούμε, είναι όπως είναι ο κάθε άντρας στις αρχές μιας σχέσης: ρομαντικός, δοτικός, περιποιητικός, τρυφερός κ.ο.κ. Μόνο που εκείνος παρέμεινε έτσι όχι μόνο αφού παντρεύτηκε τη γυναίκα της ζωής του, αλλά και αφού έγινε μπαμπάς. Δείχνει στη γυναίκα του κάθε μέρα πόσο ερωτευμένος είναι, της κάνει κοπλιμέντα, τη βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού χωρίς να του το ζητήσει εκείνη, της κάνει μασάζ όταν είναι κουρασμένη, διαβάζει, κοιμίζει τα παιδιά και η λίστα μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον. Είναι ο ορισμός του αιώνια ερωτευμένου Σαίξπηρ και του πιο στοργικού πατέρα. Και πριν σκεφτείτε το οτιδήποτε, αφήστε για λίγο στην άκρη το «ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός»- δεν είναι απαραίτητο πως πίσω από μια τέτοια συμπεριφορά, κρύβεται η απιστία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.

Ο καριερίστας

Η οικογένειά του μπορεί να έρχεται πρώτη αλλά η καριέρα του έρχεται δεύτερη με μικρή διαφορά. Η δουλειά του είναι σαν παιδί του, έχει δεθεί συναισθηματικά μαζί της και έχει συνεχώς επαγγελματικές φιλοδοξίες αφού, ακόμα κι αν έχει πετύχει στον τομέα του, πάντα θα θέλει το κάτι παραπάνω. Η αλήθεια είναι πως οι φιλοδοξίες και η αυτοπεποίθησή του ήταν από τα κύρια χαρακτηριστικά που σας έκαναν να τον ερωτευτείτε όταν πρωτογνωριστήκατε, όμως στη συνέχεια καταλάβατε ότι υπάρχει ένα τρίτο πρόσωπο ανάμεσά σας: η δουλειά του. Και μετά αναρωτιέσαι πώς γίνεται να θαυμάζεις και να μισείς ταυτόχρονα το σήμα κατατεθέν του άντρα σου. Το ξέρει κι εκείνος και το αναγνωρίζει πως δεν είναι εύκολο εκείνος να δουλεύει 10 ώρες τη μέρα και εσύ να έχεις επωμιστεί την ευθύνη των παιδιών και του σπιτιού σχεδόν αποκλειστικά. Γι’ αυτό και κάθε βράδυ, κρατάει την πιο ζεστή του αγκαλιά για εσάς και τα παιδιά.

Ο τσιγκούνης

5 διαφορετικοί τύποι συζύγου

*Φωτογραφία: vixendaily.com

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ο τσιγκούνης σύζυγος δεν είναι εκείνος που κάνει οικονομία για το καλό της οικογένειάς του, αλλά εκείνος που, όπως λέει ο σοφός λαός, «έχει καβούρια στις τσέπες του». Μετράει ακόμα και το μονόλεπτο, ανάβει και κλείνει τον θερμοσίφωνα με ακρίβεια δευτερολέπτου, λέει «όχι» σε οποιαδήποτε έξοδο θα χρειαστεί να πληρώσει και σας κάνει παρατήρηση αν μια μέρα συνοδεύσατε τα μακαρόνια με κρέας το οποίο κοστίζει λίγο παραπάνω. Μπορεί κατά τ’ άλλα να είναι καλός σύζυγος και πατέρας, όμως, όπως και να το κάνουμε, η τσιγκουνιά είναι ένα μεγάλο αγκάθι στη σχέση σας και σίγουρα είναι η αιτία για πολλούς καβγάδες ανάμεσά σας.

Ο… μαμάκιας

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας αφού πολλές γυναίκες διαμαρτύρονται για την αδυναμία του άντρα τους με τη μαμά του. Εκτός από την κλασική σύγκριση στην οποία καταφεύγει κάθε φορά που δεν του αρέσει κάτι σε εσάς («δεν κάνεις τα γεμιστά τόσο καλά όσο η μαμά μου», «εκείνη καθάριζε όλο το σπίτι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ενώ εσύ…»), ενημερώνει τη μητέρα του για το οτιδήποτε και ζητάει τη γνώμη της για θέματα που αφορούν αποκλειστικά τους δυο σας. Το περίεργο είναι πως εσείς μπορεί να τα πηγαίνετε μια χαρά με την πεθερά σας και εκείνη από μόνη της να μην «ανακατεύεται» στα δικά σας (ναι, υπάρχουν κι αυτές οι πεθερές!), αλλά ο άντρας σας να επιδιώκει συνεχώς την ανάμιξή της.

Ο οικογενειάρχης

5 διαφορετικοί τύποι συζύγου

*Φωτογραφία: themillennialman.com

Ήταν οικογενειάρχης πριν καν κάνει τη δική του οικογένεια. Τα πήγαινε πάντα καλά με τα πιτσιρίκια, ήταν θείος και νονός και σας είχε κάνει εντύπωση πόσο πολύ το «έχει» με τα παιδιά, τα οποία παρεμπιπτόντως, τον λατρεύουν. Γι’ αυτό και όταν δημιουργήσατε τη δική σας οικογένεια, ήταν σχεδόν έτοιμος να γίνει πατέρας και αυτό το χαρακτηριστικό του σας έκανε να τον θαυμάσετε και να τον αγαπήσετε ακόμα περισσότερο. Βάζει την οικογένειά του πάνω απ’ όλους και απ’ όλα με τα παιδιά φυσικά να είναι πάντα η προτεραιότητά του. Σας κάνει πάντα να νιώθετε πάνω απ’ όλα ασφάλεια. Μπορεί να μην είναι ο τέλειος άντρας όπως ορίζουν τα σύγχρονα πρότυπα όμως είναι ο δικός σας πρίγκιπας και το καλύτερο ανδρικό πρότυπο που θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά. Μήπως αυτός ο άντρας σας θυμίζει τον… σύζυγό σας;

Πηγή:mama365.gr