Απαλά χέρια κάθε μέρα του χειμώνα με αυτά τα 5 tips

Απαλά χέρια κάθε μέρα του χειμώνα με αυτά τα 5 tips

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις βελούδινη επιδερμίδα στα χέρια σου μέσα στο καταχείμωνο.

H θερμοκρασία ξαναέπεσε, νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται, όμως οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και δεν γίνεται να μείνεις στο σπίτι. Σε καταλαβαίνουμε. Το κρύο πολύ, ντύθηκες καλά, σκουφί και μπότες έβαλες, για τα χέρια σου τι έκανες;  Και αν πιστεύεις πως μία κρέμα από μόνη της θα φέρει την άνοιξη, κάνεις λάθος. Εμείς, συγκεντρώσαμε 5 σωτήρια tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνουν απαλά όλο το χειμώνα!

Μην τα πλένεις συνέχεια

Μπορεί να είσαι freak με την καθαριότητα, όμως είχες σκεφτεί πως το να πλένεις  τα χέρια σου πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας- πόσο μάλλον με «σκληρά» σαπούνια (aka χωρίς ουδέτερο pH)- μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην επιδερμίδα τους; Κι αυτό γιατί αφαιρούνται τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα και ερεθισμός που σε συνδυασμό με το κρύο επιδεινώνουν την κατάσταση.

Βάλε το scrub (απολέπιση) στη ρουτίνα σου

Όπως στο πρόσωπο και το σώμα, η απολέπιση μία -μπορεί και δύο-  φορές την εβδομάδα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στην επιδερμίδα των χεριών. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντάς τα πιο απαλά από ποτέ. Προσοχή βέβαια, σε αυτό το σημείο! Καλό θα ήταν να μην κάνεις απολέπιση αν τα χέρια σου έχουν σκάσει ή έχουν πληγές.

Υιοθέτησε το μαγικό συνδυασμό:Μασάζ+ Ενυδάτωση

Ξέρεις από πρώτο χέρι πως η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στην προστασία της επιδερμίδας μας και τα χέρια μας δεν αποτελούν εξαίρεση. Για αρχή, επίλεξε μία ενυδατική που θα καλύπτει τις ανάγκες σου και θα  προστατεύει τα χέρια σου από το κρύο και τις εξωτερικές επιθέσεις. Έπειτα, φρόντισε να την απλώνεις όσες φορές χρειάζεται μέσα στην ημέρα (ιδανικά και μετά από κάθε πλύσιμο) κάνοντας απαλό μασάζ που θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος.

Φόρεσε γάντια (#diplis)

Μαζί με το σκουφί σου, μην ξεχνάς κάθε φορά που βγαίνεις έξω να φοράς τα  βαμβακερά γάντια σου, που θα προστατέψουν την επιδερμίδα των χεριών σου από το κρύο. Για ακόμη πιο απαλά χέρια, φρόντισε  να τα φοράς αμέσως αφού απλώσεις την ενυδατική κρέμα. Plus: Μην ξεχνάς να φοράς γάντια ακόμη κι όταν κάνεις τις δουλειές του σπιτιού (#νοικοκυραspeaking).

Mask it baby!

Λατρεύουμε τις μάσκες γενικά στη beauty ρουτίνα γιατί δίνουν την πιο αποτελεσματική λύση σε κάθε ανάγκη της επιδερμίδας μας. Και οι μάσκες χεριών δεν αποτελούν εξαίρεση. Μία φορά την εβδομάδα λοιπόν, βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις μάσκα και στα χέρια σου!

Πηγή: ladylike.gr