9 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση

9 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση

Οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Παρακάτω θα βρεις τα 9 πράγματα που δεν κάνουν όσοι έχουν αυτοπεποίθηση, όσα δηλαδή θα πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις και εσύ να είσαι μία από αυτούς:

1. Δεν πιστεύουν ότι αξίζουν λιγότερο από άλλους

Μια από τις βασικές αρχές των ατόμων με αυτοπεποίθηση είναι ότι η αξία τους είναι ίση με όλων υπόλοιπων. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να δουλέψεις, ούτε ότι δεν δέχεσαι ότι οι ανταμοιβές στη ζωή δεν μοιράζονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Σημαίνει όμως ότι έχεις ίσα δικαιώματα με όλους να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, να κυνηγήσεις τα όνειρα σου και να απολαύσεις τη ζωή σου.

2. Δε διστάζουν να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους

Τα άτομα με αυτοπεποίθηση καταλαβαίνουν πως το να αμφισβητούν τον εαυτό τους δεν είναι πάντοτε κακό. Μερικές φορές, ο φόβος αποτελεί απλά ένα σημάδι που φανερώνει ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για αυτό που ετοιμάζουμε, είτε πρόκειται για μια παρουσίαση, μια συνάντηση, ή μια συνέντευξη. Χρειάζεται εξάσκηση και επιμονή λοιπόν.

3. Δεν μπερδεύουν την αυτοπεποίθηση με την αλαζονεία

Στην πραγματικότητα το ένα δεν έχει να κάνει με το άλο. Όταν αισθάνεσαι σίγουρη για τον εαυτό σου, συνήθως είσαι λιγότερο απορροφημένη από αυτόν. Όταν σταματήσεις να ανησυχείς για το πώς φαίνεσαι στους άλλους, τότε μπορείς να τους αφιερώσεις περισσότερη από την προσοχή σου.

4. Δεν φοβούνται την κριτική ή τις συγκρούσεις

Ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση μπορεί να δεχθεί με καλό τρόπο ένα εποικοδομητικό σχόλιο και να ενεργήσει αναλόγως χωρίς να περάσει στην άμυνα. Όταν υπάρχει η αίσθηση της αυτοεκτίμησς, μπορείς να χειριστείς την κριτική ή ακόμη και την απόλυτη απόρριψη χωρίς να της επιτρέψεις να σε τσακίσει. Με τον ίδιο τρόπο, η αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι επιτίθεσαι στους άλλους όταν δημιουργείται μια σύγκρουση. Μπορείς να εκφέρεις την άποψη σου με αυτοπεποίθηση και να αφήσεις χώρο για να ακουστεί και μια διαφορετική γνώμη.

5. Δεν φοβούνται την αποτυχία 

Η αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι δεν θα αποτύχεις, ότι πάντα θα χαμογελάς ή ότι ποτέ δεν αισθάνεσαι άγχος. Αντ ‘αυτού, σημαίνει ότι μπορείς να χειριστείς αυτά τα συναισθήματα και να τα προσπεράσεις για να κατακτήσεις την επόμενη πρόκληση.

6. Δεν αισθάνονται ότι πρέπει να τα κάνουν όλα τέλεια 

Η τελειομανία είναι μια μορφή ελαττωματικής σκέψης που συμβάλλει στη χαμηλή αυτοπεποίθηση. Εάν πιστεύεις ότι πρέπει να τα έχεις σκεφτεί όλα στην εντέλεια πριν αναλάβεις δράση, τότε θα απομακρυνθείς περισσότερο από όλα όσα αξίζουν για σένα.

7. Δεν πιστεύουν ό, τι βλέπουν στα μέσα δικτύωσης 

Είναι εύκολο να πιστέψεις ότι όλοι γύρω σου έχουν την τέλεια σχέση, την καριέρα των ονείρων τους, και γενικότερα μια αψεγάδιαστη ζωή. Αλλά θυμήσου ότι όσα δημοσιεύονται στο ίντερνετ είναι πολύ επιμελημένα και επεξεργασμένα. Όλοι έχουν κακές μέρες, αμφιβολίες για τον εαυτό τους και φυσικά, ατέλειες. Απλά δε θέλουν να τα μοιραστούν!

8. Δεν αποφεύγουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα

Αν ωθείς τον εαυτό σου να δοκιμάσει νέα πράγματα, θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις πώς η αποτυχία και τα λάθη οδηγούν στην ανάπτυξη. Παραδόξως, εάν είσαι πιο πρόθυμη να αποτύχεις, θα πετύχεις περισσότερα, επειδή δε θα περιμένεις να είναι όλα στην εντέλεια πριν ενεργήσεις.

9. Δεν επιτρέπουν στους άλλους να καθορίσουν τους στόχους τους

Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι είναι πιο σημαντικό για εσένα. Υγεία, μια καλή δουλειά, ένα μεγάλο σπίτι… ένα καλό αυτοκίνητο. Αυτά επιτάσσει η ευρύτερη κοινωνία ως στόχους… Και χρειάζεται μεγάλη δύναμη και αυτοπεποίθηση για να θέσεις τους δικούς σου. Αξίζει όμως!

Πηγή:womenonly.gr