Αυτές οι κορνίζες από τα Zara έχουν προκαλέσει σάλο -Δείτε γιατί (εικόνες)

Αυτές οι κορνίζες από τα Zara έχουν προκαλέσει σάλο -Δείτε γιατί (εικόνες)

Οι κορνίζες έχουν προκαλέσει την οργή των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίες υποστηρίζουν ότι το υλικό τους, προέρχονται από ζώα που πέθαναν τρομοκρατημένα σε σφαγείο ή που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από κυνηγούς.

Κοστίζουν 12,99 λίρες και είναι φτιαγμένες από 70% «φυσικά κομμάτια κέρατου». Μπορεί κανείς να τις βρει στα Zara Home, ενώ πιθανολογείται ότι προέρχονται από κέρατα αγελάδας.

Αυτές οι κορνίζες από τα Zara έχουν προκαλέσει σάλο -Δείτε γιατί (εικόνες)

Χθες το βράδυ, ο ισπανικός κολοσσός υπερασπίστηκε την απόφασή του να πουλήσει τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Μία εκπρόσωπος της μητρικής εταιρείας Inditex δήλωσε ότι είχε «δέσμευση για περιβαλλοντική ευθύνη».

Η Ζάρα έχει προσπαθήσει προηγουμένως να διορθώσει τις γκάφες που έχει κάνει σχετικά με τη μεταχείριση των ζώων.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα σταματήσουν να αγοράζουν μοχέρ από κατσίκες, μετά από έρευνα στη Νότια Αφρική, όπου αποκαλύφθηκε η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζώα.

Και το 2013 η εταιρεία δεσμεύθηκε να σταματήσει να πουλά γούνα κουνελιού angora μετά από μια παρόμοια υπόθεση και την κατακραυγή που ακολούθησε.

Η Ελίσα Άλλεν, διευθύντρια της PETA UK, δήλωσε ότι η κοινωνία «απομακρύνθηκε από τη χρήση ζώων ως υφάσματα και διακοσμήσεις» και παρότρυνε την αλυσίδα μόδας να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Μια εκπρόσωπος των Zara δήλωσε: «Η πολιτική μας για την καλή διαβίωση των ζώων αναφέρει ότι τα ζωικά προϊόντα πρέπει να προέρχονται από ζώα που έχουν υποστεί ηθική και υπεύθυνη μεταχείριση, με βάση τις διεθνώς αποδεκτές πέντε ελευθερίες για την καλή διαβίωση των ζώων».

Αυτές οι κορνίζες από τα Zara έχουν προκαλέσει σάλο -Δείτε γιατί (εικόνες) Αυτές οι κορνίζες από τα Zara έχουν προκαλέσει σάλο -Δείτε γιατί (εικόνες)

«Τα ζωικά προϊόντα από ζώα που έχουν θανατωθεί, πρέπει να προέρχονται από είδη που εκτρέφονται σε αγροκτήματα για να ληφθεί κρέας».

«Ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσαμε προϊόντα από ζώα που θανατώνονται αποκλειστικά για το δέρμα, το κέλυφος, το κέρατο, τα οστά, ή τα φτερά τους. Ποτέ δεν θα πουλήσουμε καλλυντικά προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής ή περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης», ξεκαθαρίζει.

Πηγή:  iefimerida.gr