Τo κατάλληλο κούρεμα για να δείχνει το πρόσωπο πιο λεπτό, με τονισμένες γωνίες

Τo κατάλληλο κούρεμα για να δείχνει το πρόσωπο πιο λεπτό, με τονισμένες γωνίες
Ακόμα δεν είμαστε σε καλοκαιρινό mood για να κάνουμε κάποια δίαιτα ή να ξεκινήσουμε τη συνδρομή μας στο γυμναστήριο.

Επιπλέον, οι μεταπτώσεις της θερμοκρασίας δεν μας παροτρύνουν να βγούμε έξω να περπατήσουμε και γενικότερα, να είμαστε πιο δραστήριες -κάτι που βοηθάει αισθητά στη μείωση βάρους.

Όπως και να ‘χει, όλοι περνάμε περιόδους που έχουμε πάρει μερικά κιλά παραπάνω.

Κι ένα από τα σημεία όπου γίνεται αισθητή η αύξηση βάρους, είναι, φυσικά, το πρόσωπό μας. Οι γωνίες δίνουν την θέση τους στα στρογγυλά, ζουμερά μήλα κι αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε πολλές γυναίκες.

Ένα σωστό κούρεμα μπορεί να σας βοηθήσει να τονίσετε τις γωνίες του προσώπου σας και να κρύψετε το γεγονός ότι έχετε φάει λίγο παραπάνω το τελευταίο διάστημα.

Loose waves/Photo by Andrew Worley on Unsplash


Αποφύγετε τα κοντά μαλλιά 
και προτιμήστε το μάκρος που φτάνει περίπου στο ύψος των ώμων ή και παρακάτω. Επίσης, τα έντονα φιλαρίσματα τόσο στα μπροστινά μαλλιά όσο και στα πιο πίσω, είναι κάτι που καλό είναι να αποφύγετε. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να περιορίσει το φιλάρισμα στις άκρες των μαλλιών σας, απλά για να έχουν μία κίνηση.

Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε καρέ μαλλί, αφήνοντας ελαφρώς πιο μακριές τις μπροστινές τούφες. Ένα κούρεμα που ήταν top trend πριν περίπου 3 χρόνια και έκτοτε έχει γίνει διαχρονικό.

Καρέ μαλλιά/Photo by Valerie Elash on Unsplash

Σχετικά με τα χτενίσματα, αποφύγετε να σηκώνετε όλα τα μαλλιά σας πίσω: προτιμήστε τα πιο ανάλαφρα και αφήστε μερικές τούφες να πέφτουν στο πρόσωπό σας.

Γενικότερα, να σκέφτεστε πάντα ότι πρέπει το πρόσωπό σας να πλαισιώνεται από μαλλιά –μην το αφήνετε «άδειο» δεξιά και αριστερά.

Τα ανάλαφρα, πιο ελεύθερα, μη στιλιζαρισμένα look σας ταιριάζουν απόλυτα αυτό το διάστημα, σε σχέση με ένα αυστηρό, χωρίς όγκο ίσιωμα ή έναν κλασικό κότσο.

Τέλος, αρκετά βοηθητικό είναι και το μακιγιάζ. Πείτε ναι στο καφέ, φυσικό ρουζ ή ακόμη και στο matte bronzer σας και κάνετε κοψίματα.

Ξεκινήστε από τα ζυγωματικά -εκεί που βρίσκεται το κόκκαλο- και πηγαίνετε προς τα πάνω, κοντά στις ρίζες των μαλλιών, στο μέτωπο αλλά και προς τα κάτω στο πηγούνι και σβήστε το προς το λαιμό.

Πηγή: bovary.gr