Το πιο βρώμικο σημείο του ανθρώπινου σώματος. Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις

Το πιο βρώμικο σημείο του ανθρώπινου σώματος. Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ανθρώπινα όργανα.

Είναι το σημείο εκείνο όπου ευδοκιμεί πληθώρα μικροοργανισμών. Η φυσιολογία του βολεύει εξαιρετικά, αφού ο καθαρισμός του είναι δύσκολος και εξαιρετικά ευαίσθητος. Κι όχι μόνο αυτό, αφού οι περισσότεροι το φροντίζουν από ελάχιστα έως και καθόλου. Σου μιλάω για τον αφαλό σου, το πιο βρώμικο- σύμφωνα με μεγάλη μερίδα επιστημόνων- μέρος του ανθρώπινου σώματος και γενικότερα του σώματος των πλακουντοφόρων θηλαστικών.

Ο ομφαλός ή αφαλός, όπως αναφέρουν επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στη σχετική έρευνά τους, είναι ένα σημείο με πτυχώσεις. Όπως σου είπα και παραπάνω, πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά όσο και ιδιαίτερα ανθρώπινα όργανα. Κάτι που αποκλείεται να ξέρεις είναι πως κάποιοι Ινδουιστές μοναχοί κάνουν διαλογισμό κοιτάζοντας τον αφαλό τους. Λέγεται omphaloskepsis κι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα.

Εν πάση περιπτώσει, μέσα σε κάθε αφαλό εντοπίζονται χιλιάδες είδη βακτηρίων, διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, γεγονός που το καθιστά «ζούγκλα μικροβίων». Όπως αναφέρει και η προαναφερόμενη έρευνα, η βιοποικιλότητα του αφαλού, όπως την κατέγραψε η συγκεκριμένη ομάδα επιστημόνων, μπορεί να είναι σπίτι για δεκάδες έως και εκατοντάδες διαφορετικά είδη μικροβίων. Από τα δείγματα 60 αφαλών, εντοπίστηκαν 2.368 είδη βακτηρίων. Εντυπωσιακότατο. Όπως και το γεγονός ότι μόλις 8 από τα είδη αυτά βρέθηκαν σε ποσοστό 70% ατόμων.

Η λύση δεν είναι να πάρεις τη μπατονέτα και ν’ αρχίζεις να καθαρίζεις αποφασιστικά τον αφαλό σου, ούτε υπό τις υποδείξεις κάποιου σχετικού site. Αν σε προβληματίζει κάπως όλο αυτό, συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου.

Πηγή: ladylike.gr