Θέλετε να κάνετε τον άρρωστο στη δουλειά: Δείτε ποια μέρα και ώρα πρέπει να πάρετε το αφεντικό σας

Θέλετε να κάνετε τον άρρωστο στη δουλειά: Δείτε ποια μέρα και ώρα πρέπει να πάρετε το αφεντικό σας
Sick woman

Παραδεχτείτε την αλήθεια: Και εσείς το έχετε σκεφτεί!

Χτυπάει το ξυπνητήρι και δεν θέλουμε με τίποτα να σηκωθούμε για να πάμε στο γραφείο. Αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά να πάρουμε το αφεντικό μας και να πούμε ότι δεν νιώθουμε καλά και-δυστυχώς- δεν θα μπορέσουμε να πάμε στο γραφείο. Παρ’ ολ΄ αυτά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μας πιάσουν στα πράσα ή να καταλάβουν ότι λέμε ψέματα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Elite Daily, μία έρευνα που έγινε σε 1.000 υπαλλήλους έδωσε την λύση σε αυτό το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι η καλύτερη ημέρα για να πει κανείς ότι είναι άρρωστος είναι η Τρίτη (η Δευτέρα και η Παρασκευή είναι πάντοτε ύποπτες μέρες για ευνόητους λόγους) και συγκεκριμένα στις 6.38 το πρωί.

Αν και η έρευνα δεν εξηγεί τον λόγο που η συγκεκριμένη ώρα είναι η καλύτερα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το αφεντικό σας δεν πρόκειται να σκεφτεί ότι ξυπνήσατε ξημερώματα μόνο και μόνο για να προσποιηθείτε τον άρρωστο ή ότι εκείνη η ώρα δίνει την αίσθηση ότι ξυπνήσατε πολύ άρρωστοι! Από την άλλη, μπορεί απλά να μας φαίνεται εμάς περίεργη η ώρα, γιατί δεν θα θέλαμε να μας πάρει κανείς τηλέφωνο εκείνη την ώρα.

Όσο για τον λόγο που δεν θα μπορέσετε να πάτε στο γραφείο, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι στομαχικές διαταραχές είναι η καλύτερη δικαιολογία που μπορείτε να πείτε στο αφεντικό σας. Επιπλέον, καλύτερα να αποφύγετε να το κάνετε τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, καθώς είναι οι πιο ύποπτοι μήνες του χρόνου.