Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνάς

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνάς

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού ας γίνει η αφορμή για να ενσωματώσεις μια πολύ απλή αλλά ωφέλιμη συνήθεια στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Ανοίγεις τα μάτια σου, πιάνεις το κινητό πριν καν το πρώτο πετάρισμα των βλεφάρων σου και πας τουαλέτα. Ντους, πρωινό, ντύσιμο, τα συνηθισμένα. Φεύγεις από το σπίτι και πας στη δουλειά. Χωρίς να το καταλάβεις, έχεις κλείσει τουλάχιστον 8 ώρες χωρίς να πιεις νερό. Αν ακόμα και μετά από αυτή τη διαπίστωση παραμένεις ψύχραιμη, σκέψου το αλλιώς: είναι σαν να ήπιες νερό στη μία το μεσημέρι και τώρα να είναι τουλάχιστον 9 το βράδυ. Τουλάχιστον πες μία καλημέρα στην αφυδάτωση, βρίσκεται εκεί, μαζί σου.

Το νερό είναι πολύτιμο για χίλιους δυο λόγους. Η έλλειψή του οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες για την υγεία σου. Μην περιμένεις να νιώσεις ότι κορακιάζεις για να βρέξεις τα χείλη σου, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τότε είναι ήδη αργά. Όσον αφορά τώρα στο πρωινό ξύπνημα, οι ώρες που έχουν μεσολαβήσει από την τελευταία φορά που ήπιες νερό, είναι πολλές και δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο το ότι κοιμόσουν στο ενδιάμεσο. Η ανάγκη του οργανισμού σου είναι εκεί, ανικανοποίητη.

Το πρώτο ωφέλιμο πράγμα, λοιπόν, που πρέπει να κάνεις όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι, είναι να πίνεις ένα ποτήρι δροσερό νερό. Όσα θα σου συμβούν, είναι απολύτως επιθυμητά:

> Θα ενυδατωθείς: Μετά από τόσες ώρες που λειτουργεί χωρίς «καύσιμα» το νερό που πέφτει σ’ ένα άδειο στομάχι θα αναζωογονήσει συνολικά το σώμα σου και θα το ισορροπήσει. Η κατανάλωση υγρών λειτουργεί σα βενζίνη σ’ ένα σχεδόν άδειο ντεπόζιτο. Παράλληλα, θα καθαρίσει ο οργανισμός σου από τις τοξίνες. Τα νεφρά και το έντερο θα υποδεχτούν το νερό σωτήρια.

> Θα ενεργοποιηθείς: Το κρύο νερό που πέφτει πάνω στο πρόσωπο τονώνει, αλλά αυτό που πίνεις κάνει πληρέστερη δουλειά. Όταν ο εγκέφαλος είναι ενυδατωμένος, λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη. Ξύπνησες με πονοκέφαλο; νιωθεις κουρασμένη παρόλο τον ύπνο; αισθάνεσαι κάπως; πιες νερό, σήμερα, αύριο, για πάντα. Βοηθάει.

Ο μεταβολισμός σου θα δουλέψει καλύτερα: Σύμφωνα με έρευνα, ένα μεγάλο ποτήρι νερό που πίνεται το πρωί πριν από οτιδήποτε άλλο, μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό έως και 24%. Καθόλου κακό.

Θα φας λιγότερο: Συμβουλή για κάθε ώρα της ημέρας. 30 λεπτά πριν φας, πιες ένα ποτήρι νερό. Θα φας λιγότερο και πιο συνετά, αφού το στομάχι δε θα είναι πλέον εντελώς άδειο και το κυριότερο, με τον πιο απλό και υγιεινό τρόπο θα έχεις πετύχει ένα, έστω, σύντομο, αίσθημα πληρότητας.

Πηγή: ladylike.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ