Οι κανόνες της καλής νύφης

Οι κανόνες της καλής νύφης

Οι γιαγιάδες μας έλεγαν πως «όταν παντρεύεσαι, δεν παντρεύεσαι μόνο τον σύντροφό σου, αλλά και το σόι του» και εν μέρει τουλάχιστον, είχαν δίκιο. Ακόμα και αν η στενή οικογένειά του δεν εμπλέκεται στα προσωπικά σας θέματα, οι επαφές που αναπτύσσετε μαζί της έστω και σε τυπικό πλαίσιο, σίγουρα αυξάνονται- πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τους γονείς του και κυρίως για τη μητέρα του.

Αν και πιστεύουμε πως η «κόντρα» πεθεράς και νύφης είναι πια ξεπερασμένη, το σίγουρο είναι πως, όπως και εμείς ως νύφες θέλουμε η πεθερά μας να μας φέρεται σωστά και να μας σέβεται το ίδιο θέλει και εκείνη από εμάς. Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε μια ισορροπημένη σχέση μαζί της! Τι θα μπορούσατε να κάνετε λοιπόν από τη δική σας μεριά;

Για να μην σας πει «ούτε ένα ευχαριστώ»…

… δείξτε της ότι την εκτιμάτε. Δεν χρειάζεται κάτι «μεγάλο» ή βαθυστόχαστο. Ένα απλό αλλά ειλικρινές «ευχαριστώ» είναι αρκετό για να καταλάβει ότι αναγνωρίζετε τα όσα κάνει για να σας βοηθήσει είτε όταν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες είτε όταν κρατάει τα παιδιά όσο εσείς δουλεύετε.

Πάρτε την τηλέφωνο πού και πού

Θα χαρεί να σας ακούσει γιατί θα καταλάβει ότι τη σκεφτήκατε, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Μια τόσο απλή κίνηση θα της δείξει ότι νοιάζεστε, ειδικά αν μένει μακριά σας και η απόσταση είναι εμπόδιο.

Κάντε της λίγες εκπλήξεις

Οι κανόνες της καλής νύφης

*Φωτογραφία: rd.com

Επισκεφθείτε την ξαφνικά με τα παιδιά χωρίς να την ειδοποιήσετε. Ή αν βρεθείτε κοντά στην γειτονιά της ένα Σάββατο πρωί για ψώνια, χτυπήστε της το κουδούνι είτε είστε μαζί με τον γιο της είτε όχι. Θα σας υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες- θα το δείτε.

Στολίστε ένα δώρο που σας έκανε

Το σεμεδάκι που έφτιαξε με τα χέρια της και που έχετε καταχωνιάσει σε ένα συρτάρι μπορεί να μην ταιριάζει με το γούστο σας ή με την διακόσμηση του σπιτιού αλλά θυμηθείτε πως κάποια δώρα έχουν διαφορετική αξία. Δεν μπορείτε να κάνετε μια παραχώρηση αν σκεφτείτε πόσο θα χαρεί όταν το δει;

Συμβουλευτείτε την για τις μαγειρικές της ικανότητες!

Μπορεί να είναι για το πώς θα πετύχετε εκείνο το υπέροχο παστίτσιο που φτιάχνει όταν πηγαίνετε σπίτι της ή για εκείνα τα απίστευτα ντολμαδάκια που σας έστειλε τις προάλλες. Όσο αστείο κι αν ακούγεται, κάτι τόσο «μικρό» και νόστιμο έχει τη δύναμη να σας φέρει πιο κοντά. Θα σας συμβουλεύαμε να το κάνετε ακόμα κι αν η μαγειρική δεν είναι το φόρτε της.

Μην υποκρίνεστε ότι είναι η δεύτερη μαμά σας ή ότι είστε «κολλητές»

Σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να ισχύει αλλά ακόμα κι όταν δεν ισχύει, δεν είναι κακό. Μην την φωνάξεις «δεύτερη μαμά» αν δεν θες, μην προσποιείσαι ότι είστε κολλητές. Το να είστε τύπος και υπογραμμός μπροστά της και μετά να την κατακρίνετε στις φίλες σας ή ακόμα και στον άντρα σας, δεν είναι ό,τι πιο ειλικρινές.

Εντυπωσιάστε την για… καλό

Ποια νύφη δεν θέλει να κάνει καλή εντύπωση στην πεθερά της, τουλάχιστον στις αρχές; Ένα καθαρό σπίτι και ένα νόστιμο φαγητό που θα έχετε μαγειρέψει εσείς μπορεί να ακούγονται λίγο παλιομοδίτικα αλλά –όπως και να το κάνουμε- είναι σημαντικά για εκείνη. Μην ανησυχείτε, ακολουθήστε τη συμβουλή του «όσα βλέπει η πεθερά» και όλα θα πάνε καλά!

Να θυμάστε πως ο σύζυγός σας θα είναι πάντα ο γιος της

Οι κανόνες της καλής νύφης

*Φωτογραφία: pinterest.com

Διευκρινίζουμε ότι δεν μιλάμε για πεθερές που παίρνουν 20 τηλέφωνα την ημέρα για να δουν τι κάνει το παιδί τους, δεν κάνουν παρατηρήσεις στις νύφες τους για ό,τι δεν «εγκρίνουν» κ.ο.κ. αλλά για τις πεθερές που ξέρουν τα όριά τους. Κι εκείνες όμως παραμένουν για πάντα μάνες. Γι’ αυτό ο «χρυσός» κανόνας της λίστας μας αν θέλετε να έχετε πάντα μια καλή σχέση με την πεθερά σας είναι να θυμάστε πως θα είναι για πάντα μητέρα. Κάπως έτσι θα θέλετε να σας φέρεται η νύφη σας όταν γίνετε κι εσείς πεθερά…

Πηγή: mama365.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ