Τα 7 πράγματα που πρέπει να λες στον εαυτό σου, όταν περνάς δύσκολα!

Τα 7 πράγματα που πρέπει να λες στον εαυτό σου, όταν περνάς δύσκολα!

Μπορεί κάποιος να έχει ραγίσει την καρδιά σου. Μπορεί κάποιος να σε πρόδωσε. Μπορεί κάποιος να σε παράτησε. Μπορεί να έχασες τη δουλειά σου ή μπορεί να ψάχνεις τη δουλειά των ονείρων σου. Τι κάνεις στα δύσκολα; Κολυμπάς!

Ό,τι κι αν σου συμβαίνει, έχεις τον εαυτό σου και αυτός είναι μοναδικός και υπέροχος. Να αναγνωρίζεις τον πόνο σου γιατί είναι αληθινός, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λες στον εαυτό σου.

Ναι, είναι σημαντικό να μιλάς στον εαυτό σου θετικά και να προσέχεις πολύ τις λέξεις που χρησιμοποιείς. Και όταν περνάς δύσκολα είναι σημαντικό να μιλάς σε σένα και να μιλάς με τα πιο ευγενικά λόγια.

Πράγματα που πρέπει να λες στον εαυτό σου όταν οι καταστάσεις ζορίζουν…

Οι πληγές θα επουλωθούν. Αυτό είναι μια υπενθύμιση που έχεις ανάγκη. Μπορεί να μην το ξεχάσεις ποτέ, αλλά ο πόνος θα φύγει και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Είμαι σημαντικός. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν τότε νιώθεις πως κανείς δεν σε καταλαβαίνει, κανείς δεν νιώθει τον πόνο σου, κανείς δεν νοιάζεται. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Είσαι σημαντικός ό,τι κι αν σου συμβεί.

Τελικά όλα θα λειτουργήσουν. Επειδή τα πράγματα πραγματικά λειτουργούν, μερικές φορές με τρόπους που δεν περιμένεις και όλα παίρνουν μια θετική τροπή που ποτέ δεν είχες σκεφτεί.

πράγματα που πρέπει να λες στον εαυτό σου

Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Δεν θα είσαι σε αυτήν την κατάσταση για πάντα. Ο πόνος σε κάνει να νιώθεις πως έχει έρθει το τέλος του κόσμου και κάτι τόσο κακό δεν θα φτιάξει ποτέ. Μάντεψε….

Είναι μια καλή στιγμή. Η «σωστή» ή η «καλύτερη» ευκαιρία δεν θα έρθει ποτέ. Αποφάσισε να δράσεις τώρα. Αποφάσισε να βγεις από το comfort zone και κάνε απλά αυτό που θέλεις να κάνεις. Κάθε φορά είναι μια καλή στιγμή.

Είμαι δυνατός. Ναι, είσαι πιο δυνατός από όσο νομίζεις και πιο σοφός. Απλά δεν το έχεις ανακαλύψει ακόμη. Δεν ξέρεις πόσο δυνατός είσαι μέχρι να αντιμετωπίσεις κάτι δυνατό και τελικά να το ξεπεράσεις.

πράγματα που πρέπει να λες στον εαυτό σου

© Sarah Diniz Outeiro / Unsplash

Είσαι αυθεντικός. Άφησε τον εαυτό σου να είναι αυτό που είναι. Μην κρύβεσαι και μην φοβάσαι τι θα σκεφτούν οι άλλοι για σένα. Άφησε τον φόβο ότι κάποιος θα σε κρίνει.

Πηγή: ipop.gr