3 τρόποι να καθαρίσεις τη σκουριά από τα έπιπλα της βεράντας με υλικά από την κουζίνα σου

3 τρόποι να καθαρίσεις τη σκουριά από τα έπιπλα της βεράντας με υλικά από την κουζίνα σου

3 φυσικοί τρόποι να καθαρίσεις τη σκουριά από τα έπιπλα του κήπου ή της βεράντας σου.

Τα έπιπλα του κήπου ή της βεράντας είναι συνεχώς εκτεθειμένα στον καιρό πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα όχι σπάνια, τα μεταλλικά σημεία τους να εμφανίζουν σκουριά. Και ξέρεις πως όταν δεις τη σκουριά υπάρχει πρόβλημα αν δεν την αφαιρέσεις. Αντίθετα με ό,τι πίστευες ως τώρα όμως, το να καθαρίσεις τη σκουριά από τα έπιπλα δεν είναι και τόσο δύσκολη δουλειά τελικά. Εμείς σου βρήκαμε 3 απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να αφαιρέσεις τη σκουριά από μεταλλικές καρέκλες, τραπέζια, την ομπρέλα για τον ήλιο, τα παράθυρα του σπιτιού αλλά και τα μεταλλικά εργαλεία σου. Και όλα τα υλικά που θα χρειαστείς βρίσκονται στην κουζίνα σου.

#1 Μαγειρική σόδα

Είμαι σίγουρη ότι το περίμενες αυτό, καθώς η μαγειρική σόδα εκτός από το να αποτελεί συστατικό για τις συνταγές σου αποτελεί και το πιο χρήσιμο πολυκαθαριστικό του σπιτιού σου. Και είναι αποτελεσματική και στο να αφαιρεί τη σκουριά από μεταλλικές επιφάνειες. Απλά την αναμειγνύεις με λίγο νερό ώστε να γίνει μια πηχτή κρέμα και την απλώνεις πάνω στη σκουριασμένη επιφάνεια. Άφησε τη να δράσει για 15 – 20 λεπτά και στη συνέχεια τρίψε μέχρι να αφαιρέσεις όλα τα κομμάτια της σκουριάς.

#2 Λευκό ξύδι

Χάρις τις αντιμικροβιακές ιδιότητές του, το ξύδι είναι γνωστό «εργαλείο» στον καθαρισμό του σπιτιού. Αν προσθέσεις στο λευκό ξύδι και λίγο αλάτι αυξάνεις και την αποτελεσματικότητά του στην αφαίρεση της σκουριάς. Ραντίζεις με το μείγμα ξυδιού και αλατιού τις σκουριασμένες επιφάνειες και αφήνεις για δέκα λεπτά. Μετά με ένα σφουγγάρι τρίβεις τις επιφάνειες και voila, πάει η σκουριά.

#3 Πατάτα

Η πατάτα περιέχει αιθανοδιικό οξύ, το οποίο εξουδετερώνει τη σκουριά, οπότε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις σκούρους λεκέδες σκουριάς από τα έπιπλα και τα μεταλλικά αντικείμενα που χρησιμοποιείς. Κόβεις την πατάτα στη μέση και προσθέτεις στην επιφάνειά της είτε λίγο αλάτι είτε λίγο απορρυπαντικό πιάτων και την τρίβεις πάνω στη σκουριασμένη επιφάνεια για να αποδυναμώσεις τη σκουριά. Στη συνέχεια μπορείς να αφαιρέσεις τη σκουριά με ένα πανί.

Πηγή: ladylike.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ