Με αυτό το περίεργο, αλλά έξυπνο τρικ θα διατηρήσεις ολόφρεσκα τα αυγά -Ακόμη και μετά από καιρό

Με αυτό το περίεργο, αλλά έξυπνο τρικ θα διατηρήσεις ολόφρεσκα τα αυγά -Ακόμη και μετά από καιρό

Το αυγό είναι μια ιδιαίτερη αλλά και παρεξηγημένη τροφή.

Τα αυγά είναι ευαίσθητα και πρέπει να είναι φρέσκα για να καταναλωθούν με ασφάλεια. Είναι μια σούπερ θρεπτική υπερτροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορούν να μαγειρευτούν με άπειρους τρόπους, δημιουργώντας λαχταριστά πιάτα. Πολλές φορές, ωστόσο, τα αγοράζουμε και τα ξεχνάμε στο ψυγείο, ώσπου χαλάνε, μυρίζουν και αναγκαζόμαστε να τα πετάξουμε.

Μου συμβαίνει συνέχεια! Υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε τα αυγά μας φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Κι όμως υπάρχει σύμφωνα με τον Jesse Laflamme, CEO του «Pete and Gerry’s Organic Eggs». Ο ίδιος βρήκε ένα έξυπνο τρικ για να μειώσει την σπατάλη και να κρατήσει τα αυγά φρέσκα για περισσότερο.

Μπορεί να είναι λίγο περίεργο, όμως έχει πραγματικό αποτέλεσμα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να παγώσεις τα αυγά σου. Το τρικ αυτό δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά μπορείς να καταψύξεις τόσο τους κρόκους όσο και τα ασπράδια των αυγών σου.

Κρόκοι

Σύμφωνα με τον Laflamme, μπορείς να καταψύξεις τους κρόκους έως και 4 μήνες με τη σωστή τεχνική. Μπορείς να προσθέσεις αλάτι ή ζάχαρη, ώστε να διατηρηθεί σωστά ο κρόκος και να τον αποθηκεύσεις αεροστεγώς, καλυμμένο με νερό. Όταν θέλεις να τον μαγειρέψεις, βρέξτον με νερό ώστε να λιώσει ο πάγος.

Ασπράδια

Τα ασπράδια διατηρούνται περισσότερο στην κατάψυξη, έως και 12 μήνες. Αποθήκευσέ τα σε μια παγοθήκη ώστε να τα βλέπεις και να ξέρεις πόσες μερίδες έχεις. Όταν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις, άστα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μαγείρεψέ τα όπως επιθυμείς.

Ολόκληρο αυγό

Μπορείς να καταψύξεις ολόκληρο αυγό, αλλά ένα λάθος που κάνουν μερικοί είναι ότι το βάζουν στην κατάψυξη με το τσόφλι. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, το κέλυφος θα σπάσει. Αφαίρεσε το τσόφλι και αποθήκευσέ το.

Πηγή: bovary.gr