Αν θέλετε να αποχαιρετίσετε οριστικά τη σκόνη στο σπίτι, να τι πρέπει να κάνετε

Αν θέλετε να αποχαιρετίσετε οριστικά τη σκόνη στο σπίτι, να τι πρέπει να κάνετε

Τα βήματα που χαρίζουν καθαριότητα και φρεσκάδα

Η σκόνη είναι ένας από τους πιο επίμονους επισκέπτες στο σπίτι, στρογγυλοκάθεται ακάλεστη και δεν λέει να πάρει τα μπογαλάκια της και να μας αδειάσει τη γωνιά.

Με αυτόν τον μεγάλο πονοκέφαλο αποφάσισε να ασχοληθεί αυτή τη φορά η γκουρού της καθαριότητας και της οργάνωσης Marie Kondo, μυώντας μας σε έναν κόσμο καθαριότητας και φρεσκάδας που δεν πιστεύαμε ότι υπάρχει.

Αν θέλετε να αποχαιρετίσετε οριστικά τη σκόνη στο σπίτι, να τι πρέπει να κάνετε

Να ποια είναι τα βήματα της επιτυχίας…

Κατάλληλη προετοιμασία: Τακτοποιήστε το σπίτι και αδειάστε τις μεγάλες επιφάνειες από τα περιττά μικροπράγματα που τόσο αγαπάνε τη σκόνη.

Πρώτα τα ψηλά: Η σκόνη πέφτει πάντα προς τα κάτω, γι’ αυτό και το σωστό ξεσκόνισμα αρχίζει από τα ψηλά σημεία και καταλήγει στο πάτωμα.

Μην ξεχνάτε τις πόρτες: Κάτι που παραλείπουν πολλοί στο ξεσκόνισμα, μας λέει πάντα η Kondo, είναι τα κουφώματα της πόρτας, ένα σημείο που μαζεύει πάντα ικανές ποσότητες σκόνης. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εσοχές του σπιτιού.

Ξεσκονίστε τα μικροαντικείμενα: Αυτά που έμειναν από το ξεσκαρτάρισμα που λέγαμε πριν. Καθαρίστε τα προσεκτικά, με ένα φτερό κατά προτίμηση για να γλιτώσετε χρόνο.

Τα ύποπτα σημεία: Περιοχές όπως αυτές πίσω από καναπέδες, κάτω από κρεβάτια και σε απρόσιτα σημεία κάτω ή μέσα στα έπιπλα ευθύνονται για ένα καλό ποσοστό της σκόνης που μαζεύεται σε κάθε σπίτι. Επιμείνετε και θα δείτε θαύματα, σημειώνει η Kondo…

Πηγή: newsbeast.gr