Τα 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν γυρίζεις στο σπίτι από τη δουλειά

Τα 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν γυρίζεις στο σπίτι από τη δουλειά

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν γυρίζεις σπίτι από την δουλειά. Τα κάνουμε όλοι και υπάρχει καλός λόγος να τα σταματήσεις.

Η δουλειά μας καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μας. Και ίσως το σημαντικότερο. Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή είναι λεπτή -συχνά, αυτά τα δύο κομμάτια της καθημερινότητάς μας αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Οφείλουμε να κρατάμε τις ισορροπίες για να είμαστε και εμείς καλά και να μπορούμε να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας πριν ξεκινήσουμε την καινούρια ημέρα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε όταν γυρίζουμε σπίτι από τη δουλειά και μπαίνουμε στην ιδιωτική μας σφαίρα.

Διαβάσαμε στο Apartment Therapy, ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα 5 κλασσικά πράγματα που κάνουμε όλοι όταν γυρίζουμε σπίτι, ωστόσο, δεν μας κάνουν καλό και θα πρέπει να τα σταματήσουμε.

Πράγματα στην πόρτα

Είναι φυσιολογικό να αφήνεις όλα σου τα πράγματα κάτω, μόλις μπεις στο σπίτι. Ωστόσο, ένα ακατάστατο χολ δεν είναι ωραία εικόνα, ούτε αισθητικά ούτε πρακτικά. Κρέμασε τα πράγματά σου και βάλτα στη θέση τους, αμέσως μόλις πατήσεις το πόδι σου στον χώρο σου. Δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις αργότερα ένα σωρό αντικείμενα, ρούχα κτλ.

Το σαλόνι ενός σπιτιού

Ένα τελευταίο πράγμα»

Μπορεί να είσαι έτοιμη να φύγεις από το γραφείο και ένα τελευταίο πράγμα να σε κρατήσει περισσότερο. Πάντα συμβαίνει και σπάνια φεύγουμε στην ώρα μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην παραμελείς τον προσωπικό σου χρόνο και μην αφήνεις να παρεμβαίνουν σε αυτόν.

Τηλεόραση

Μπορεί το μόνο που θες όταν γυρνάς από μια ατελείωτη και κουραστική μέρα, να είναι να κάτσεις στον αναπαυτικό σου καναπέ και να χαλαρώσεις στην τηλεόραση (ή στο Netflix). Ωστόσο, το μόνο που κάνεις είναι να αφήνεις για αργότερα ό,τι έχεις να κάνεις. Υποχρεώσεις και πολλά άλλα προηγούνται. Αργότερα, μπορείς να απολαύσεις τον ελεύθερο χρόνο σου.

Τα 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν γυρίζεις στο σπίτι από τη δουλειά

Δουλειές

Μπορείς να τσεκάρεις την to do list της ημέρας, να χαλαρώσεις με όποιον τρόπο λειτουργεί για σένα καλύτερα. Μην πέσεις με τα μούτρα στις δουλειές του σπιτιού. Σχεδίασε τον χρόνο σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να τα βγάλεις όλα.

Επικοινωνία

Η καθημερινότητα μας παρασύρει πολλές φορές. Η κούραση και η ανάγκη ξεκούρασης μας κάνει να απομονωνόμαστε. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάς να μιλάς καθημερινά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τους φίλους ή τους συγγενείς σου. Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με το να επικοινωνήσεις, να μάθεις τα νέα τους και να μοιραστείς τα δικά σου.

Πηγή: bovary.gr