Οι 10 συχνότερες αιτίες τσακωμού μεταξύ των ζευγαριών

Οι 10 συχνότερες αιτίες τσακωμού μεταξύ των ζευγαριών

Έρευνα μας παρουσίασε τους λόγους που γεννιούνται καυγάδες μεταξύ των ζευγαριών

Δεν υπάρχει υγιής σχέση χωρίς καυγά, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Μάλιστα πολλές φορές, οι ψυχολόγοι μας ενημερώνουν πως όσο τα ζευγάρια τσακώνονται -σε λογικό πλαίσιο φυσικά- η σπίθα παραμένει ζωντανή.

Καμιά φορά αυτό που μας προβληματίζει είναι πως η αιτία του τσακωμού δεν είναι ορατή, όμως μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madisonμας παρουσίασε τις δέκα συχνότερες αιτίες τσακωμού μεταξύ των παντρεμένων ζευγαριών.

Πάμε να τις δούμε:

1. Προσωπικότητα συζύγου

Μπορεί στην αρχή κάθε σχέσης όλοι να προσπαθούμε να ελέγχουμε τη συμπεριφορά μας και τον τρόπο που φερόμαστε, κατευνάζοντας την ασυμβίβαστη προσωπικότητα μας. Αυτό όμως διαρκεί λίγο, καθώς περνώντας τα χρόνια όλοι δείχνουμε το πραγματικό μας εαυτό που πολλές φορές ξαφνιάζει το άλλο μας μισό.

Έτσι, δημιουργούνται εκείνοι οι καυγάδες που καταλήγουν στην λέξη «άλλαξες…».

2. Φίλοι

Η έρευνα αποδεικνύει πως οι άνδρες συνήθως αντιπαθούν τις φίλες τις γυναίκας τους και πως αυτό κάποιες φορές μπορεί να έχει ακόμα και σε οριστική ρήξη του γάμου. Αντιθέτως αυτό δεν συμβαίνει με τις γυναίκες και τους φίλους των ανδρών.

Παράξενο μεν, το λέει η έρευνα δε….

3. Ερωτικές επαφές

Συνήθως μετά από λίγα χρόνια κάθε ζευγάρι σταματάει να είναι όσο ενεργό ερωτικά όσο συνήθιζε και αυτό φέρνει γκρίνια. Το γεγονός πως πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα που πολλές φορές δεν σηκώνει ανάλυση, κάνει τα πράγματα δυσκολότερα.

4. Έλλειψη εμπιστοσύνης

Το θέμα της εμπιστοσύνης και της ζήλιας είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί στις σχέσεις και είναι πολύ λογικό. Βέβαια από την έρευνα αποδεικνύεται πως οι συγκεκριμένοι καυγάδες συνήθως διαρκούν λίγο και αποτελούν περισσότερο τονωτικές ενέσεις και όχι αφορμές για χωρισμό.

Οι 10 συχνότερες αιτίες τσακωμού μεταξύ των ζευγαριών

5. Εμπλοκή συγγενών

Αν οι φίλες των γυναικών επηρεάζουν τόσο πολύ τους άνδρες, οι μαμάδες των ανδρών επηρεάζουν τις γυναίκες και έτσι ερχόμαστε σε μια ισορροπία. Το 80% των ζευγαριών έχουν τσακωθεί τουλάχιστον μια φορά κάποιο συγγενικό πρόσωπο του συντρόφου του.

Εδώ έχουμε δυο σημειώσεις. Πρώτον,το άλλο 20% προφανώς ψεύδεται και δεύτερον το ρητό «από μακρυά και αγαπημένοι» μοιάζει πιο σοφό από ποτέ.

6. Κακές συνήθειες

Είναι αυτά τα μικρά καθημερινά που τον πρώτο καιρό φαντάζουν χαριτωμένα. Μέσα στη συγκατοίκηση και τη ρουτίνα, όμως, μοιάζουν ανυπόφορα και έρχεται και η δεύτερη φορά που λανθασμένα ακούγεται η φράση «άλλαξες».

7. Χρήματα

Προφανώς και τα οικονομικά ενός ζευγαριού μπορούν να αναταράξουν την καθημερινότητα. Αυτό αποδεικνύουν και τα διαζύγια που αυξήθηκαν κατακόρυφα εν καιρώ κρίσης.

8. Εργασία

Μια αλλαγή στον εργασιακό τομέα του συντρόφου, η υποτίμηση της εργασίας αλλά και η ζήλια συνηγορούν πως ο τομέας αυτός κάνει τα ζευγάρια να τσακώνονται. Σύμφωνα με την έρευνα τρία στα πέντε ζευγάρια θα βιώσουν σοβαρή κρίση στο γάμο τους που θα έχει να κάνει με την εργασία.

9. Επικοινωνία

Αν στοιχηματίζαμε για την πρώτη θέση σίγουρα η επικοινωνία θα ήταν το φαβορί. Είναι αυτό που ακούς όλους τους φίλους να συζητούν και δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει μέχρι να την βιώσεις εσύ. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ένα αγκάθι που κάνει τέσσερα στα πέντε ζευγάρια που γνωρίζεις να τσακώνονται.

10. Παιδιά

Ναι είναι λίγο παράξενο πως γίνεται η μεγαλύτερη ευλογία για ένα ζευγάρι να ευθύνεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για τους καυγάδες. Έχει να κάνει προφανώς με την αλλαγή ρόλων και τις διαφορετικές ισορροπίες που φέρνουν στη ζωή τω ζευγαριών αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Ωστόσο όσο συχνοί και αν είναι οι καυγάδες τόσο εύκολα ξεπερνιούνται.

Τώρα ξέρεις τους λόγους, τίκαρε τα δικά σου κουτάκια και προσπάθησε να τα συζητήσεις με τον σύντροφό σου.

Το καλό είναι πως δεν είσαι μόνη σου σε αυτό.

Πηγή: belikeyou.gr