Πώς καθαρίζουμε τα σουέντ -Μυστικά και τρικ

Πώς καθαρίζουμε τα σουέντ -Μυστικά και τρικ

Σουέντ γόβες, μπότες, τσάντες. Ολα υπέροχα. Το μοναδικό πρόβλημα που έχουν είναι ότι αν βραχούν… την πάτησες.

Σε πόσους δεν έχει τύχει μια ξαφνική βροχή να χαλάσει τα αγαπημένα τους σουέντ παπούτσια; Αυτά που φυλάγατε σαν κόρη οφθαλμού και τα φορούσατε μόνο τις ηλιόλουστες ημέρες του χειμώνα. Και ήρθε αυτή η ξαφνική βροχή να τα καταστρέψει όλα και να αχρηστεύσει εντελώς τα αγαπημένα σας σουέντ παπούτσια.

Τι πρέπει να κάνετε για να μην τα ξαναπατήσετε; Τα πράγματα είναι απλά.
Καταρχάς αν μιλάμε για γυναικεία παπούτσια, αποφύγετε τα παπούτσια που έχουν σουέντ τακούνια. Θα χαλάσουν σίγουρα πιο εύκολα και δύσκολα θα επιδιορθωθούν.

Πώς να φροντίσετε το σουέντ
Πριν καν φορέσετε το καινούργιο σας σουέντ παπούτσι, περάστε το με ένα διάφανο σπρέι αδιαβροχοποίησης. Ετσι, θα θωρακίσετε τα σουέντ παπούτσι σας ή την τσάντα σας από τυχόν λεκέδες. Σε περίπτωση που δεν αδιαβροχοποιήσετε τα σουέντ παπούτσια ή την τσάντα σας, τότε είναι πιθανό ο λεκές από την επόμενη βροχή να μείνει για πάντα…

Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα βουρτίστε τα σουέντ σας με μια ειδική βούρτσα. Βουρτσίζετε πάντα προς μία κατεύθυνση.

Αποθηκεύετε τα σουέντ σωστά. Οταν περνά η σεζόν του παπουτσιού μην τα βάλετε απλά στο κουτί τους. Βάλτε τα παπούτσια ένα ένα στα ειδικά σακουλάκια και μετά στο κουτί τους, για να τα προστατέψετε από τη σκόνη, τον ήλιο και τη φθορά του χρόνου.

Πώς να επιδιορθώσετε τους λεκέδες στα σουέντ
Λεκέδες σε σουέντ από νερό. Τρίψτε ελαφρά με μια ειδική βούρτσα για σουέντ με κυκλικές κινήσεις την πληγείσα περιοχή, όταν είναι στεγνή.

Λεκέδες από άλατα. Τρίψτε το σημείο με κυκλικές κινήσεις, με εναλλαγή βουρτσών. Μια με την ειδική βούρτσα για τα σουέντ και μια με βρεγμένο σφουγγάρι. Γεμίστε τα παπούτσια με εφημερίδες στο εσωτερικό τους, ενώ στεγνώνουν.

Πηγή: iefimerida.gr