4 φρούτα ιδανικά για αποτοξίνωση κι αδυνάτισμα

4 φρούτα ιδανικά για αποτοξίνωση κι αδυνάτισμα

Πλούσια σε βιταμίνες, τα φρούτα ικανοποιούν το αίσθημα του γλυκού και είναι ιδανικά για τη δίαιτά σας αλλά και για τις ημέρες που κάνετε διατροφή αποτοξίνωσης.

Ακολουθούν 4 προτάσεις φρούτων, τα οποία μπορείτε είτε να τα φάτε σαν σνακ, είτε να κάνετε smoothies αποτοξίνωσης.

Μήλο

Τα μήλα περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά, φυλλικό οξύ, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μηλικό οξύ. Επίσης,  βοηθούν στην απώλεια βάρους λόγω της πηκτίνης η οποία είναι διαλυτή φυτική ίνα. Προσοχή:  Μην τα στύβετε για χυμό, γιατί δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς ένα μεγάλο μέρος της πηκτίνης απομακρύνεται.

Ρόδι

Το ρόδι περιέχει βιταμίνες A, C, E, φυτικές ίνες, κάλιο και υδατάνθρακες ενώ είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. Με την βοήθεια των πολυφαινόλων επιταχύνει το μεταβολισμό και «κόβει» την όρεξη.

Αχλάδι

Πλούσιο σε φυτικές ίνες, αυξάνει το μεταβολισμό και προκαλεί κορεσμό. Πιο αποτελεσματικό αν φαγωθεί με τη φλούδα –προϋποθέτει σχολαστικό πλύσιμο-, καθώς  καταναλώνεις την πηκτίνη.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και σχεδόν όσο κάλιο και μία μπανάνα. Βοηθά στην καλή υγεία του εντέρου, ενισχύει τον μεταβολισμό και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ