Αν βάλεις αυτό στο νερό σου επιταχύνεις τις καύσεις (δεν εννοούμε το λεμόνι)

Αν βάλεις αυτό στο νερό σου επιταχύνεις τις καύσεις (δεν εννοούμε το λεμόνι)

Είσαι σε δίαιτα και θέλεις με υγιεινό τρόπο να επιταχύνεις τις καύσεις σου;

Υπάρχει λύση και βρίσκεται στο νερό που πίνεις. Θα χρειαστεί μόνο να προσθέσεις μελιτζάνα και λεμόνι. Η αλήθεια είναι πως όταν ακούς/διαβάζεις «μελιτζάνα», η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό δεν είναι «δίαιτα». Το αντίθετο θα έλεγε κανείς.

Μολαταύτα, σας έχουμε νέα που θα σας αφήσουν εμβρόντητη. Πέρα από τα ανυπολόγιστα οφέλη αυτού του νόστιμου λαχανικού για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού, έχει και την ιδιότητα να υποβοηθά το κάψιμο του λίπους.

Βλέπετε, η αγαπημένη μελιτζάνα τυχαίνει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες και φτωχή σε θερμίδες ενώ μια μικρή ποσότητα αρκεί για να μας χορτάσει. Επιπλέον, περιέχει πολύ νερό πράγμα που την κάνει το τέλειο διουρητικό συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.

Η δράση της εξαπλώνεται και στη στη μείωση της χοληστερίνης αφού έχει την ίδιότητα να «απορροφά» τα λιπαρά από τις τροφές που έχουν καταναλωθεί. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις κι ενισχύει τη ροή του αίματος.

Πώς να το φτιάξετε

Σε ένα λίτρο νερό προσθέτεις το χυμό ενός λεμονιού και μία μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες, αφού πρώτα την έχεις πλύνει καλά, ανακατεύεις και το βάζεις στο ψυγείο για ένα βράδυ, ώστε το νερό να απορροφήσει όλα τα συστατικά της μελιτζάνας.

Πίνεις ένα ποτήρι το πρωί και πριν από τα βασικά γεύματα, καθώς έτσι σε κάνει να νιώθεις χορτάτος. Επίσης, βοηθάει στη χώνεψη και μειώνει τα λιπαρά από τις τροφές που καταναλώνεις, βελτιώνοντας τη συνολική πέψη και καθαρίζοντας το σώμα, αφού είναι και διουρητικό.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ