Τα 6 φυτά που πρέπει να έχετε μέσα στο σπίτι!

Τα 6 φυτά που πρέπει να έχετε μέσα στο σπίτι!

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, πρέπει να επενδύσετε μέσα στο σπίτι σας σε ευωδιαστά και ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Το κέρδος σας είναι διπλό: από τη μία, θα διακοσμήσετε φυσικά τον χώρο σας και από την άλλη θα δείτε ότι τα φυτά αυτά θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα και θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου και συμπληρώστε ό,τι σας λείπει με μια επίσκεψη στο πιο κοντινό σας ανθοπωλείο ή φυτώριο.

                                                      Γεράνι (ή αλλιώς πελαργόνι

Τα 6 φυτά που πρέπει να έχετε μέσα στο σπίτι!
Μια συγκεκριμένη ουσία που εκκρίνει φαίνεται ότι λειτουργεί σαν… ηρεμιστικό για τον άνθρωπο και μας βοηθά να καταπολεμήσουμε το άγχος και την αΰπνία.

                                                                             Αλόη

Τα 6 φυτά που πρέπει να έχετε μέσα στο σπίτι!Αντίθετα με άλλα φυτά, η αλόη κατά τη διάρκεια τη νύχτας, παράγει οξυγόνο ενώ απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα. Γι’ αυτό, μπορείτε να την τοποθετήσετε ακόμα και μέσα στην κρεβατοκάμαρα.

                                                            Διακοσμητική λεμονιά

Τα 6 φυτά που πρέπει να έχετε μέσα στο σπίτι!Τα φύλλα της λεμονιάς περιέχουν περισσότερες από 85 ουσίες που «καθαρίζουν» φυσικά τον αέρα του δωματίου στο οποίο βρίσκεται. Η ξεχωριστή αλλά διακριτική μυρωδιά της είναι ακόμα ένας λόγος για να την προτιμήσετε.

                                                    Το φυτό… αράχνη (η χλωρόφυτο)

Τα 6 φυτά που πρέπει να έχετε μέσα στο σπίτι!Αντίθετα με τ’ όνομά του, η πράσινη αράχνη μπορεί να καθαρίσει μέχρι και τρία κυβικά μέτρα αέρα. Μήπως ήρθε η ώρα να πετάξετε τα χημικά σπρέι;

                                                                       Φίκος, ο κλασικός

Τα 6 φυτά που πρέπει να έχετε μέσα στο σπίτι!Ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά που μπορείτε να έχετε μέσα στο σπίτι. Ο φίκος παράγει οξυγόνο ενώ εξουδετερώνει τις τοξίνες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα.

                                                                             Δεντρολίβανο

Τα 6 φυτά που πρέπει να έχετε μέσα στο σπίτι!Οι ουσίες του είναι ευεργετικές για άτομα που υποφέρουν από παθήσεις του άνω αεραγωγού.
Πηγή:mama365.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ