«Κόλπα» που θα σας βοηθήσουν να μην ξοδεύετε άσκοπα χρήματα

«Κόλπα» που θα σας βοηθήσουν να μην ξοδεύετε άσκοπα χρήματα

Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι πολλές, ωστόσο υπάρχει τρόπος.

Ναι είναι δύσκολο στην εποχή που ζούμε να μιλάμε για αποταμίευση.  Οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά και οι υποχρεώσεις μας έχουν αυξηθεί αλλά με οργάνωση και σωστό προγραμματισμό, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αρχικά ξεκινήστε από τον εαυτό σας και βρείτε την «αδυναμία» σας, δηλαδή σε τι δεν μπορείτε να αντισταθείτε και ξοδεύεται χρήματα. Οπότε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στα μαγαζιά θέστε στον εαυτό σας το ερώτημα, αν το χρειάζεστε πραγματικά ή αν υπάρχουν άλλοι πιο οικονομικού τρόποι για να το αποκτήσετε (π.χ. δανεισμό ή από κάποιο πιο οικονομικό μαγαζί).

Έπειτα, βρείτε που ξοδεύετε πολλά χρήματα στην καθημερινότητά σας. Αν παραγγέλνετε συχνά στη δουλειά καφέ ή φαγητό, οργανωθείτε. Ετοιμάστε καφέ από το σπίτι. Για το φαγητό υπάρχει λύση. Τις μέρες που δεν δουλεύετε, μαγειρέψτε κάτι που μπορεί να μπει στην κατάψυξη, η κόψτε αρκετή σαλάτα για να την έχετε έτοιμη τις επόμενες 2-3 μέρες.

Ένα καλό και πρακτικό κόλπο είναι να έχετε έναν λογαριασμό τραπέζης που δεν είναι συνδεδεμένος με κάρτα. Έτσι αποφεύγετε την εύκολη λύση να τραβήξετε χρήματα.

Κρατήστε σημειώσεις. Πριν αρχίσει ο μήνας και πριν πληρωθείτε, γράψτε σε ένα τετράδιο όλες τις υποχρεώσεις του μήνα και τα χρήματα που θα χρειαστείτε. Έπειτα προσθέστε τα χρήματα που ξοδεύετε  κάθε μέρα και που. Θα διαπιστώσετε ότι ξοδεύετε πολλά χρήματα άσκοπα…

ΚΛΕΙΣΙΜΟ