Αυτά τα αντικείμενα δεν πρέπει ποτέ να τα καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Αυτά τα αντικείμενα δεν πρέπει ποτέ να τα καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Η χρήση του είναι πολύτιμη και συχνή αλλά δεν ισχύει για όλες τις επιφάνειες!

Χαρτί κουζίνας: Αν δεν έχουμε το λιγότερο 2 ρολά στο σπίτι, δεν νιώθουμε καλά. Είναι εύκολο, πρακτικό και λύνει τα χέρια κάθε νοικοκυράς. Ωστόσο, δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε όλες τις επιφάνειες γιατί κάποιες μπορεί ακόμα και να τις καταστρέψει.

Αυτές είναι οι:

Οθόνες

Οθόνες υπολογιστή, τηλεόρασης, τάμπλετ και λοιπών ηλεκτρονικών συσκευών, δεν πρέπει με τίποτα να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας για το καθάρισμά τους.  Προτιμήστε πανάκι με μικροΐνες ή ειδικά μαντηλάκια και σπρέι για οθόνες.

Ξύλινα έπιπλα

Το χαρτί κουζίνας μπορεί να χαράξει τα ξύλινα έπιπλά σας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν βαμβακερό πανάκι ή μια παλιά μακό φανέλα για να προστατέψετε τα έπιπλά σας από τυχόν γρατζουνιές.

Γυαλιά ηλίου και οράσεως

Έχετε αναρωτηθεί γιατί μέσα στις θήκες των γυαλιών υπάρχει το ειδικό πανάκι; Γιατί τα κρύσταλλα των φακών είναι επικαλυμμένα με ένα πολύ ευαίσθητο υλικό που τραυματίζεται εύκολα και θέλουν συγκεκριμένο τρόπο για να καθαριστούν. Αποφύγετε λοιπόν το χαρτί κουζίνας που είναι αρκετά σκληρό και προτιμήστε ένα βαμβακερό ύφασμα ή το ειδικό πανάκι.

Τζάμια και καθρέφτες

Το χαρτί κουζίνας θα αφήσει πίσω του  χνούδι που θα σας παιδέψει περισσότερο για να το βγάλετε. Χρησιμοποιήστε πανάκι με μικροϊνες ή ένα παλιό υφασμάτινο μπλουζάκι ή ακόμα καλύτερα μία παλιά εφημερίδα!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ