Το αφέψημα από αυτό το βότανο θα σε βοηθήσει να «νικήσεις» την κυτταρίτιδα

Το αφέψημα από αυτό το βότανο θα σε βοηθήσει να «νικήσεις» την κυτταρίτιδα

Είναι ένα φαρμακευτικό λουλούδι με άρωμα που μοιάζει με εκείνο του λεμονιού.

Περιέχει οργανικά χημικά όπως πτητικά έλαια (κιτρονελλάλη, κιτράλη, λιναλόλη), τερπενοειδή, φαινολικά οξέα και φλαβονοειδή όπως η λουτεολίνη η οποία είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές της ιδιότητες, ενώ χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή αρωμάτων και καλλυντικών.

Ο λόγος για τη λουίζα. Μπορείς να φτιάξεις τσάι το οποίο είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους, καθώς περιέχει μόνο 2 θερμίδες και βοηθά στη μείωση της επιθυμίας για φαγητό. Παράλληλα, βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, καθώς και στη ρύθμιση της διούρηση, άρα καταπολεμά την κατακράτηση υγρών, ενώ έχει και ήπια κατευναστική δράση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βράζεις τα φύλλα της και να πίνεις τρεις φορές την ημέρα, πρωί μεσημέρι βράδυ (όχι πολύ αργά, γιατί θα πρέπει να ξυπνάς το βράδυ καθότι διουρητικό).

Προφανώς, το βότανο από μόνο του δεν κάνει θαύματα, αλλά σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση θα συντελέσει να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.