Ρετινόλη: Το «όπλο» μας ενάντια στη γήρανση!

Ρετινόλη: Το «όπλο» μας ενάντια στη γήρανση!

Αν κάποιος ειδικός σας προτείνει προϊόν ομορφιάς με τη λέξη «ρετινόλη», σταθείτε και ακούστε τι έχει να σας πει, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο δραστικά αντιγηραντικά συστατικά.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, είναι η Βιταμίνη Α στην αλκοολική μορφή της που βοηθάει να επουλώνει και να δυναμώνει το δέρμα, αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνοντας έτσι τις ρυτίδες και κάνει το δέρμα να δείχνει πιο φρέσκο, σφριγηλό και νεανικό, ενώ μειώνει τις πανάδες και τα σημάδια που μένουν στην επιφάνεια του δέρματος μετά τις εξάρσεις ακμής.

Η χρήση της συνίσταται κυρίως το βράδυ, όταν και τα κύτταρά μας ανανεώνονται με τους πιο γρήγορους ρυθμούς.

Τα περισσότερα προϊόντα με βάση τη ρετινόλη είναι κατάλληλα για όλους. Ωστόσο, αντενδείκνυται για ευαίσθητο δέρμα με τάσεις ατοπικής δερματίτιδας ή ροδόχρου νόσου και σε εγκύους. Τέλος, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε αντιηλιακή προστασία την ημέρα, καθώς η ρετινόλη αυξάνει την φωτοευαισθησία της επιδερμίδας.

Εκτός από τα προϊόντα ομορφιάς, η ρετινόλη βρίσκεται στα αβγά, τα γαλακτοκομικά, τα λιπαρά ψάρια και το κρέας και κυρίως το συκώτι.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ