«Μυστική στρατιωτική μέθοδος»: Ακολούθησέ την και κοιμήσου σε 2 λεπτά!

«Μυστική στρατιωτική μέθοδος»: Ακολούθησέ την και κοιμήσου σε 2 λεπτά!

Την ακολουθούν οι στρατιώτες για να κοιμούνται όταν βρίσκονται σε πεδία μάχης.

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς κάθε βράδυ, ο fitness expert, Justin Agustin έδειξε στο TikTok την στρατιωτική τεχνική που, όπως λέει,  σε κάνει να κοιμηθείς μέσα σε μόλις 2 λεπτά.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Για αρχή, χαλάρωσε τους μυς στο πρόσωπό σου, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας, της γνάθου και της περιοχής γύρω από τα μάτια.
  2. Άφησε τους ώμους σου ελεύθερους, όπως και τα δύο σου χέρια αλλά και δάχτυλα.
  3. Τώρα μπορείς να εκπνεύσεις, χαλαρώνοντας το στήθος σου κι έπειτα μπορείς να χαλαρώσεις τα πόδια σου, ξεκινώντας από τους μηρούς και κατεβαίνοντας.
  4. Τώρα θα πρέπει να αφιερώσεις 10” για να αδειάσεις εντελώς το μυαλό σου ώστε στη συνέχεια να σκεφτείς μία από τις δύο παρακάτω εικόνες:

– Βρίσκεσαι σε ένα κανό σε μια ήρεμη λίμνη χωρίς τίποτε άλλο εκτός από έναν καθαρό μπλε ουρανό από πάνω σου.

– Είσαι ξαπλωμένος/η σε μια μαύρη, βελούδινη αιώρα σε ένα μαύρο δωμάτιο.

Αυτό που πρέπει να κάνεις όσο σκέφτεσαι τις παραπάνω εικόνες, είναι να μη σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Έτσι πρέπει να επαναλαμβάνεις για περίπου 10” ότι «δεν πρέπει να σκέφτεσαι».

Η παραπάνω τεχνική υποστηρίζεται ότι λειτουργεί στο 96% όσων την έχουν δοκιμάσει μετά από 6 εβδομάδες συνεπούς πρακτικής άσκησης ενώ για να «πιάσει» θέλει ένα κατάλληλα διαμορφωμένο υπνοδωμάτιο για ύπνο, ένα χαλαρό σώμα αλλά κι άδειο μυαλό.

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit

Δες το βίντεο: