Κάντε φυσική αποτρίχωση στο σπίτι!

Κάντε φυσική αποτρίχωση στο σπίτι!

Πρέπει να χρησιμοποιείτε με συνέπεια τις εναλλακτικές τεχνικές αποτρίχωσης για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μπορεί να ποικίλει όσον αφορά στην ποσότητα από άτομο σε άτομο, όμως σε κάθε περίπτωση οι περισσότερες γυναίκες συμφωνούν ότι θέλουν να απαλλαγούν από αυτή. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές για την απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και για την εξασφάλιση λείου και όμορφου δέρματος, όμως πολλές από αυτές είναι οδυνηρές και συνήθως αρκετά ακριβές.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικά φυσικά συστατικά που κάνουν την αποτρίχωση εύκολη και οικονομική χωρίς να προκαλούνται ερεθισμοί στο δέρμα σας και μπορείτε να τα αξιοποιήσετε στο σπίτι.

Μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση με φυσικό τρόπο χάρη σε εύκολες τεχνικές -δεν χρειάζονται πολύ χρόνο και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Πριν επιλέξετε κάποια μέθοδο, να θυμάστε ότι, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να είστε συνεπείς στη χρήση τους.

Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις σπιτικές μεθόδους αποτρίχωσης και πείτε αντίο στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Μαγειρική σόδα

Κάντε φυσική αποτρίχωση στο σπίτι!
Αυτή η τεχνική αποτρίχωσης πρέπει να εφαρμόζεται κάθε νύχτα πριν πάτε για ύπνο και θα δείτε τα αποτελέσματα το πρωί.

Τι πρέπει να κάνετε;
Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι (200 ml) βραστό νερό, ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Μουσκέψτε ένα κομμάτι βαμβάκι ή μια γάζα με το μείγμα και εφαρμόστε το στα σημεία όπου υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Το πρωί, αφού αφαιρέσετε το βαμβάκι ή τη γάζα, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε μια καλή ενυδατική κρέμα για να μην ξεραθεί το δέρμα.

Μετά από δύο ή τρεις μέρες εφαρμογής της τεχνικής αυτής θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα.

Καραμέλα

Κάντε φυσική αποτρίχωση στο σπίτι!
Αυτή η τεχνική αποτρίχωσης έχει γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο επειδή αφαιρεί εύκολα τις τρίχες μέσα σε λίγα λεπτά.

Τι πρέπει να κάνετε;
Σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους βάλτε δύο φλιτζάνια ζάχαρη (440 γραμμάρια) και το χυμό από ένα λεμόνι. Προσθέστε λίγο νερό, αν θέλετε. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς.

Όταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώστε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι να έχετε έναν παχύρρευστο, κολλώδη πολτό. Το χρώμα του θα πρέπει να είναι χρυσαφένιο, παρόμοιο με αυτό του μελιού. Βεβαιωθείτε ότι δεν τον καίτε.

Όταν ο πολτός έχει κρυώσει κάπως, εφαρμόστε τον σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Απλώστε καλά το μείγμα και αφαιρέστε το τραβώντας το απότομα προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη προς την οποία μεγαλώνουν οι τρίχες.

Λευκό πιπέρι και καμφορά
Αυτό το μείγμα λευκού πιπεριού και καμφοράς αποτελεί μια εξαιρετικά καλή επιλογή για την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στα πόδια. Και το πιπέρι και η καμφορά μπορούν να προκαλέσουν μια αίσθηση καψίματος όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα, όμως αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αν έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση, ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε εντελώς αυτή τη μέθοδο.

Τι πρέπει να κάνετε;
Τρίψτε το λευκό πιπέρι μέχρι να γίνει μια πολύ λεπτή σκόνη. Αναμείξτε το καλά με ίσα μέρη καμφοράς και προσθέστε λίγο αμυγδαλέλαιο.

Φτιάξτε έναν πολτό με όλα τα υλικά και απλώστε τον στα πόδια σας αφήνοντάς τον να δράσει για δεκαπέντε λεπτά.

Ξεπλύνετε και θα δείτε ότι οι τρίχες έχουν αφαιρεθεί.

Ρεβιθάλευρο

Κάντε φυσική αποτρίχωση στο σπίτι!
Το ρεβιθάλευρο είναι μια φυσική μέθοδος που χρησιμοποιείται στην ινδική υποήπειρο για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από διάφορα σημεία του σώματος. Το συστατικό αυτό συχνά αναμειγνύεται με αλεύρι κουρκουμά και με λίγο γάλα για να αποτρέψει την ανάπτυξη τριχοφυΐας στα μωρά, όμως είναι επίσης αποτελεσματικό και στους ενήλικες.

Υλικά
1/2 φλιτζάνι ρεβιθάλευρο (65 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του τσαγιού κουρκουμά (5 γραμμάρια)
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του τσαγιού φυσικό γιαούρτι

Τι πρέπει να κάνετε;
Φτιάξτε έναν ομοιογενή πολτό χρησιμοποιώντας όλα τα υλικά και απλώστε τον στο πρόσωπο για να απομακρύνετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Περιμένετε 30 λεπτά και αρχίστε να κάνετε μασάζ με τον πολτό προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες. Αν ο πολτός ξεραθεί υπερβολικά, υγράνετέ τον χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας.

Τέλος ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνετε την τεχνική αυτή δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Πηγή:meygeia.gr