Ποια σημεία του σπιτιού πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά

Ποια σημεία του σπιτιού πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά
Ένα καθαρό σπίτι απαιτεί χρόνο και κόπο ενώ σίγουρα δεν είναι εύκολο να είναι πάντα τακοποιημένο ειδικά εάν σε αυτό ζουν παιδιά.

Το καθαρό σπίτι απαιτεί επιπλέον πρόγραμμα καθώς και τη συνήθεια να καθαρίζουμε καθημερινά κάποια αντικείμενα και σημεία του σπιτιού. Αν τα καθαρίζουμε σε καθημερινή βάση, θα χρειαζόμαστε λιγότερο χρόνο στην γενική καθαριότητα του σπιτιού και αυτό θα φαίνεται πάντα περιποιημένο.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να καθαρίζετε κάθε μέρα…

1. Καφετιέρα

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο αλλά αν έχετε καφετιέρα στο σπίτι θα πρέπει να την καθαρίζετε σε καθημερινή βάση και ύστερα από κάθε χρήση. Μην ξεχνάτε να πλένετε όλα τα εξαρτήματα με ζεστό νερό και σαπούνι και να σκουπίζετε και το εξωτερικό μέρος γιατί μπορεί να υπάρχουν πιτσιλιές.

2. Πάγκος κουζίνας

Οι περισσότεροι αφήνουμε καθημερινά διάφορα πράγματα πάνω στον πάγκο της κουζίνας, από πιάτα μέχρι κλειδιά και κινητό και αμελούμε να τον καθαρίσουμε όπως πρέπει. Το αποτέλεσμα είναι οι πάγκοι να λερώνονται και να γεμίζουν μικρόβια. Θα πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά τους πάγκους και πλένετε τακτικά το σφουγγάρι σας από επιφάνεια σε επιφάνεια για να μην μεταφέρετε τη βρωμιά.

3. Νιπτήρας μπάνιου

Ο νινπτήρας του μπάνιου μπορεί να φαίνεται καθαρός αλλά είναι γεμάτος βακτήρια και βρωμιές. Φροντίζετε να βάζετε λίγη ποσότητα καθαριστικού και να τον γεμίζετε με ζεστό νερό. Αφήνετε το νερό με το καθαριστικό να δράσουν για 5 λεπτά και ο νιπτήρας σας θα λάμπει εύκολα και γρήγορα.

Πηγή: baby.gr