Μια από τις πιο ενοχλητικές παρουσίες κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι στο σπίτι και έχεις καλέσει τους συγγενείς ή τους φίλους σου, είναι οι μύγες γύρω και πάνω από τα πιάτα. Πέρα από ενοχλητικά, τα έντομα αυτά θεωρούνται και εστίες μικροβίων. Εμφανίζονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τις πετύχεις να πετούν στο χώρο σου όλο το χρόνο.

Για να απαλλαγείς από αυτές, δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο εντομοκτόνο ούτε να τρέχεις πανικόβλητη πάνω –κάτω μέσα στο σπίτι προσπαθώντας να τις οδηγήσεις προς την έξοδο. Μια γυναίκα από την Αυστραλία, η Niecy Kriesh , βρήκε την πιο φυσική λύση για να απομακρύνει τις μύγες και το τρικ της γίνεται viral, αφού το μόνο που χρησιμοποιεί είναι υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα μιας νοικοκυράς: το λεμόνι και λίγο γαρύφαλλο.

Τι πρέπει να κάνεις: Κόψε αρχικά τις δύο άκρες ενός λεμονιού κι έπειτα κόψε το λεμόνι στη μέση. Βάλε επάνω στη σάρκα του μερικά γαρύφαλλα στερεώνοντάς τα με τα καρφάκια τους. Όσο περισσότερα τα γαρύφαλλα, τόσο πιο έντονη η μυρωδιά που μένει στο χώρο. Κράτησε τα λεμόνια ως έχουν σε ένα πιάτο για μια εβδομάδα. Το μόνο που χρειάζεται να επαναλαμβάνεις μια φορά καθημερινά είναι να πιέζεις ελαφρά το κάθε κομμάτι, ώστε να βγάζει λίγο χυμό.

Η Niecy Kriesh υποστηρίζει ότι αυτό είναι ένα πολύ πρακτικό τρικ που δρα ακόμα και ενάντια στα κουνούπια που σε ταλαιπωρούν το καλοκαίρι, ενώ αντί για λεμόνι μπορείς να κόψεις ένα πορτοκάλι.