Εστίες μικροβίων στο σπίτι που θέλουν συχνό καθάρισμα

Εστίες μικροβίων στο σπίτι που θέλουν συχνό καθάρισμα

Για λόγους υγιεινής και μόνο.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, μας έχει όλους αγχώσει. Επιπλέον αυτές τις μέρες οι κανόνες υγιεινής καθίστανται υποχρεωτικοί.

Μέσα στο σπίτι υπάρχουν κάποια αντικείμενα που δεν απολυμαίνουμε τόσο συχνά, όσο πρέπει.

Πόμολα- διακόπτες: Αντικείμενα που αγγίζουν όλα τα χέρια του σπιτιού άπειρες φορές την ημέρα… Τις περισσότερες φορές ξεχνάμε να τα καθαρίσουμε, εκτός αν εντοπίσουμε κάποιον λεκέ. Ωστόσο, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, ο κορωνοϊός επιβιώνει σε πόμολα και χειρολαβές ως και 9 μέρες.

Τηλέφωνο: Προφανώς και δεν αναφερόμαστε το κινητό, αφού γι αυτή τη συσκευή που είναι κολλημένο το χέρι μας πάνω της, είναι δεδομένο ότι χρειάζεται απολύμανση. Πόσες φορές, όμως, έχουμε σκεφτεί να καθαρίσουμε το οικιακό τηλέφωνο; Εμείς το παραδεχόμαστε, το αμελούμε αλλά είναι εστία μικροβίων. Σκεφτείτε μόνο τα σταγονίδια που έχει πάνω του από όσους το χρησιμοποιούν.

Τηλεχειριστήρια: Της τηλεόρασης, του air condition, του psp, του dvd και οτιδήποτε ηλεκτρονικό χρησιμοποιούμε που έχει τηλεχειριστήριο. Μαζί με το πληκτρολόγιο του λάπτοπ έχουν πάνω τους όλα τα μικρόβια που έχουν περάσει από τα χέρια όλων των μελών της οικογένειας.