Το κόλπο για να διατηρηθούν φρέσκα τα μυρωδικά

Το κόλπο για να διατηρηθούν φρέσκα τα μυρωδικά

Υπάρχει τρόπος να τα διατηρήσεις περισσότερες μέρες.

Βασιλικός, άνηθος, θυμάρι, δυόσμος, μαϊντανός και όποιο άλλο από τα αγαπημένα μυρωδικά λατρεύεις να δίνεις το άρωμά τους στα φαγητά σου. Είναι βασικός παράγοντας για να ξεχωρίσει ένα καλό πιάτο φαγητού από ένα απλό.

Ωστόσο, χάνουν εύκολα την φρεσκάδα τους. Υπάρχει τρόπος και είναι απλός για να τα διατηρήσεις. Θα χρειαστείς χαρτί κουζίνας και αλουμινόχαρτο: Τυλίγεις το κάθε μυρωδικό πρώτα με το χαρτί κουζίνας και έπειτα με το αλουμινόχαρτο και το βάζεις στο ψυγείο σου.

Extra tip από μάγειρα: Όταν είναι φρέσκο το μυρωδικό, συνήθως μπαίνει στο τέλος του φαγητού, για να διατηρήσει ζωντανά τα αρώματά του. Τα κοτσάνια από τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο και τον βασιλικό τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στην αρχή του μαγειρέματος μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, όπως φτιάχνουμε τη γέμιση για τα καλοκαιρινά γεμιστά. Από το κοτσάνι παίρνουμε τα αρώματα που δεν χάνονται εύκολα κατά το μαγείρεμα και ενισχύουμε το φαγητό μας αρωματικά, προσθέτοντας τα φύλλα τους στο τέλος. Όταν τα μυριστικά είναι αποξηραμένα, τα χρησιμοποιούμε από την αρχή στο μαγείρεμα, για να αποδώσει το άρωμά τους.