Πώς να στρώσεις σωστά το χαλί στο σαλόνι- Συμβουλές από interior designer

Πώς να στρώσεις σωστά το χαλί στο σαλόνι- Συμβουλές από interior designer

Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε για να δένει αρμονικά με τον χώρο.

Τώρα που αρχίζει να χειμωνιάζει ήρθε η ώρα να στρώσουμε τα αγαπημένα μας χαλιά για να ζεστάνει το σπίτι μας αλλά και να δώσουμε μια πιο χουχουλιαστεί εικόνα στους χώρους του.

Αν και φαίνεται ότι διακοσμητικά είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις για να δείξουν όμορφα και να δέσουν αρμονικά στο χώρο.

Η  H&M Ηome δημοσίευσε ένα βίντεο, όπου η interior designer, Joanna Laven που δίνει κάποιες «οδηγίες». Το πρώτο και βασικό, δεν πρέπει αν είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τον χώρο ολόκληρου του δωματίου, ιδανικά θα πρέπει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του καναπέ, όλο το τραπεζάκι, καθώς, επίσης, και το μπροστινό μέρος από τις πολυθρόνες που το πλαισιώνουν.

Έτσι, μας συμβουλεύει να βάλουμε το χαλί στο κέντρο του σαλονιού και να τοποθετήσουμε επάνω του τον καναπέ και το τραπέζι. Αν το χαλί που έχουμε είναι πολύ μεγάλο, μπορούμε να αφήσουμε 25 εκατοστά του χαλιού να εξέχουν από το πίσω μέρος του καναπέ. Αν είναι πιο μικρό, πρέπει το χαλί να μπαίνει 25 εκατοστά κάτω από τον καναπέ.

Τέλος, δεν πρέπει να κολλάμε τον καναπέ στον τοίχο.

Δες το βίντεο με όλα τα σημεία που πρέπει να προσέξεις:

ΚΛΕΙΣΙΜΟ