Το Athens Pride πρέπει να ενώνει

Το Athens Pride πρέπει να ενώνει
Κόσμος με ένα μεγάλο πανό στα χρώματα της ίριδας, μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, συμμετέχει στην ετήσια παρέλαση Athens Pride 2019 της ομοφυλόφιλης κοινότητας, η οποία μεταξύ άλλων τιμά τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, με κεντρικό σύνθημα "Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία", στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, Σάββατο 8 Ιουνίου 2019. 50 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση του Stonewall Inn και 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride Parade. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Δυστυχώς, μοιάζει να κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Το είδαμε γι’ ακόμα μία φορά να συμβαίνει και χθες: από τη μία, οι υπέρμαχοι του Athens Pride, οι οποίοι φρόντισαν να συρρεύσουν στο Σύνταγμα και να γιορτάσουν την ιδιαίτερη γι’ αυτούς ημέρα, κι από την άλλη οι τυφλωμένοι «πολέμιοι», που φρόντισαν να ξιφλουλκήσουν εναντίον του- πρωτίστως, βέβαια, από τα social media.

Η κοινότητα των ΛΟΑΤ από τη μία «αποθεώνεται» κι από την άλλη «κατακεραυνώνεται», με το ανθρώπινο είδος να διχάζεται, για νιοστή φορά, για πράγματα που επ’ ουδενί δε θα ‘πρεπε.

Γιατί, ο στόχος του Athens Pride θα έπρεπε να είναι ο ακριβός αντίθετος: τα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, να ενώνονται, να είναι ένα, να γιορτάζουν μαζί και ν’ αφήνουν στην άκρη τις όποιες διαφορές τους.

Μοιάζει εντελώς κοινότοπο, όμως είναι πέρα για πέρα αλήθεια: το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, δεν απασχολεί κανέναν…