Νωρίτερα το επίδομα θέρμανσης- Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι ανάλογα με τις ζώνες ανά περιοχή

Νωρίτερα το επίδομα θέρμανσης- Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι ανάλογα με τις ζώνες ανά περιοχή

Με στόχο την στήριξη των νοικοκυριών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το Δεκέμβριο του 2020 θα καταβληθεί προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης, συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο επέκτασης του επιδόματος στο φυσικό αέριο, όχι, όμως, για καυσόξυλα και πέλετ, λόγω της αρνητικής επίπτωσης που έχουν στο περιβάλλον. Άλλωστε, γίνεται προσπάθεια να μειωθεί η χρήση τους.

Το επίδομα προσδιορίζεται από τις Γεωγραφικές ζώνες και διαμορφώνεται ως εξής:

ΖΩΝΗ Α (250 ευρώ): Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β (180 ευρώ): Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΩΝΗ Γ (110 ευρώ): Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ (80 ευρώ): Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ. Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ