Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου έχασε 76 κιλά – Δείτε το σήμερα (pics/vids)

Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου έχασε 76 κιλά – Δείτε το σήμερα (pics/vids)

Το πιο χοντρό αγόρι του κόσμου μόλις έχασε τον τίτλο του μαζί με ένα μεγάλο μέρος του βάρους του, μετά από μια απίστευτη προσπάθεια απώλειας βάρους.

Ο 12χρονος Άρια Περμάνα, από την δυτική Ιάβα της Ινδονησίας, ήταν κάποτε τόσο παχύσαρκος που δεν μπορούσε ούτε καν να κουνηθεί στο κρεβάτι του.

Ζυγίζοντας πάνω από 190 κιλά σε ηλικία μόλις 10 ετών, ήταν τόσο πελώριος που δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει ούτε να παίξει με τους φίλους του.

Οι γονείς του είχαν απελπιστεί καθώς δεν μπορούσε να πάει στο σχολείο του και περνούσε όλη την ημέρα του παίζοντας παιχνίδια στο τηλέφωνό του ή καθόταν σε μια μικρή πισίνα για να δροσίζεται.

Αλλά ο Άρια κατάφερε να χάσει 76 ολόκληρα κιλά μετά από αυστηρή δίαιτα και άσκηση και τώρα πλέον μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο, να παίζει ποδόσφαιρο και μπάντμιντον με τους φίλους του και να τρέχει περίπου 2 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Οι γονείς του, Ροκάγια Σομάντρι και Άντε είναι πλέον ευτυχισμένοι που ο γιος τους μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή. Όπως είπε η μητέρα του: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον βλέπουμε να έχει μια υγιή ζωή. Είναι πολύ δραστήριος και σε καλή υγεία.

Κοιμάται πλέον ήσυχα και δεν υπάρχει πλέον ανησυχία για αναπνευστικά προβλήματα. Μπορεί επίσης να περπατήσει και να παίξει χωρίς να παραπονιέται για δύσπνοια».

Ο Άρια υποβλήθηκε επίσης σε χειρουργική επέμβαση τον περασμένο Απρίλιο, γεγονός που τον βοήθησε να χάσει πιο εύκολα το βάρος του. Αλλά οι γονείς του πιστεύουν πως ίσως χρειαστεί κι άλλη επέμβαση.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του: «Δεν μπορεί να φάει πολύ μετά την επέμβαση, Τρώει μόνο 4 κουταλιές της σούπας ρύζι και πίνει ελαφρύ γάλα. Δεν του επιτρέπεται να τρώει ζάχαρη και υδατάνθρακες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Περπατάει και τρέχει για δύο χιλιόμετρα κάθε μέρα, αλλά ίσως χρειαστεί κι άλλη επέμβαση φέτος».

Ο Άρια Περμάνα μετά την απώλεια των κιλών μπορεί πλέον να παίξει με τους φίλους του

Ο Άρια ζύγιζε 3 κιλά όταν γεννήθηκε αλλά το βάρος του ανέβηκε απότομα στην ηλικία των 2 ετών. Συνέχισε να παίρνει βάρος καθώς μεγάλωνε και οι γονείς του έκαναν έκκληση για βοήθεια από τους γιατρούς, καθώς ανησυχούσαν γιατί πεινούσε διαρκώς.

Το μικρό αγόρι έτρωγε πέντε φορές την ημέρα, ρύζι, ψάρι με κάρι, βόειο κρέας, σούπα λαχανικών και tempeh – μια παραδοσιακή πίτα σόγιας αρκετή για να ταϊσει δύο ενήλικες για όλη την ημέρα.

https://www.youtube.com/watch?v=dputPMqkESI

inner

inner

inner

inner

inner

Πηγή: iefimerida.gr