Γυναίκα μηνύει γιατρό που «χρησιμοποίησε το σπέρμα του» για την τεχνητή γονιμοποίηση της μητέρας της

Γυναίκα μηνύει γιατρό που «χρησιμοποίησε το σπέρμα του» για την τεχνητή γονιμοποίηση της μητέρας της
Pregnant couple having sonogram

Γυναίκα στις ΗΠΑ μηνύει τον γυναικολόγο- ειδικό σε θέματα γονιμότητας των γονιών της, τον οποίο κατηγορεί πως χρησιμοποίησε κρυφά το δικό του σπέρμα για να κάνει τη μητέρα της να μείνει έγκυος στην ίδια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBCη Κέλι Ράουλετ έστειλε ένα δείγμα DNA στη γενεαλογική ιστοσελίδα Ancestry.com, και εξεπλάγη ήταν διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα δεν έδειχναν πως ήταν κόρη του πατέρα της.

Η 36χρονη νόμιζε πως το τεστ ήταν λανθασμένο, μέχρι πού ανακάλυψε ότι το DNA αντιστοιχούσε στον γιατρό που ξεγέννησε τη μητέρα της.

Όπως προκύπτει, οι γονείς της είχαν συμβουλευτεί τον γιατρό πριν τη γέννησή της. Η Ράουλετ, στην αγωγή της, κατηγορεί τον, συνταξιούχο πλέον, γυναικολόγο μαιευτήρα Τζέραλντ Μόρτιμερ, για απάτη, ιατρική αμέλεια, κακοποίηση και άλλα.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Ράουλετ δεν έμαθε ποτέ ότι οι γονείς της- που πλέον έχουν χωρίσει- είχαν ποτέ πρόβλημα με τη σύλληψή της, μέχρι που τους έδειξε τα αποτελέσματα του τεστ DNA.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 οι γονείς της Ράουλετ (Σάλι Άσμπι και Χάουαρντ Φάουλερ) ήταν παντρεμένοι και ζούσαν στο Αϊντάχο Φολς. Εξαιτίας του χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων του πατέρα της και της κατάστασης της μήτρας της μητέρας της, οι γονείς της Ράουλετ επέλεξαν η Άσμπι να υποβληθεί σε διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης με σπέρμα από τον σύζυγό της και έναν δωρητή.

Το ζευγάρι είχε πει στον γιατρό ότι ήθελαν ο δωρητής να είναι ένας φοιτητής πανεπιστημίου ύψους 1,80 μέτρων και καστανά μαλλιά και μπλε μάτια. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα ο γιατρός έκανε την τεχνητή γονιμοποίηση με το δικό του σπέρμα.

Οι γονείς τώρα λένε πως, αν ήξεραν πως ο γιατρός θα χρησιμοποιούσε το ίδιο του το σπέρμα, δεν θα είχαν συναινέσει στη διαδικασία. Όταν μίλησαν με τον γιατρό, ο οποίος βοήθησε την Άσμπι στον τοκετό και φρόντισε τη Ράουλετ αφού γεννήθηκε, ότι μετακόμιζαν στην πολιτεία Ουάσινγκτον, εκείνος έβαλε τα κλάματα, σύμφωνα με την αγωγή.

«Ο δρ. Μόρτιμερ ήξερε πως η Κέλι Ράουλετ ήταν η βιολογική του κόρη, αλλά δεν το αποκάλυψε αυτό στην Άσμπι ή τον Φάουλερ» αναφέρεται σχετικά. «Ο Μόρτιμερ εν γνώσει του απέκρυψε τη χρήση του δικού του γενετικού υλικού στη διαδικασία».

Η μητέρα της Ράουλετ σοκαρίστηκε όταν έμαθε από τη Ράουλετ το όνομα που εμφανιζόταν ως αυτό του πατέρα της, και επικοινώνησε με τον πρώην σύζυγό της, αποφασίζοντας εν τέλει να μην αποκαλύψουν τι υποψιάζονταν, για να μην στεναχωρήσουν την κόρη τους. Ωστόσο, όταν η Ράουλετ ανακάλυψε αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής της, που έφερε το όνομα και την υπογραφή του δρος Μόρτιμερ, επικοινώνησε πανικόβλητη με τους γονείς της για να μάθει ποια ήταν η σύνδεση.

Ο δικηγόρος της Ράουλετ είπε σε τοπικά ΜΜΕ πως η οικογένεια αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της για να «τεθούν προ των ευθυνών τους οι υπεύθυνοι».

Γυναικολόγος ειδικός σε θέματα γονιμότητας στην Ιντιάνα δήλωσε ένοχος σε παρόμοια υπόθεση πέρυσι, στην οποία είχε κατηγορηθεί για τεχνητές γονιμοποιήσεις ασθενών του με το δικό του σπέρμα. Τεστ πατρότητας έδειξαν ότι ήταν ο βιολογικός πατέρας τουλάχιστον δύο εκ των παιδιών των ασθενών του.

Πηγή: huffingtonpost.gr