Αντίο σελάκ! Αυτή είναι η μεγαλύτερη τάση στο μανικιούρ φέτος

Αντίο σελάκ! Αυτή είναι η μεγαλύτερη τάση στο μανικιούρ φέτος

Σε ένα πλανήτη που αλλάζει ή τέλος πάντων έχει διάθεση να αλλάξει και πεισμώνει σ’ όσα καταστρέφουν περιβάλλον και επιδερμίδα, το σελάκ στο μανικιούρ φαίνεται να μένει λίγο πίσω στις προτιμήσεις γενικά.

Το σελάκ ή αλλιώς το ημιμόνιμο μανικιούρ που τόσο φορέθηκε και λατρεύτηκε κυρίως για τη διάρκειά του τώρα φαίνεται να μπαίνει στη γωνία.

Σύμφωνα με δικό μας ρεπορτάζ σε στούντιο που επιμελούνται νύχια, η πλειοψηφία αυτή τη στιγμή δείχνει σταδιακά να προτιμάει το απλό gel μανικιούρ που ναι μεν δίνει αποτέλεσμα 7 ημερών, αλλά δεν χρειάζεται πολυμερισμό. Ο πολυμερισμός -όπως σίγουρα γνωρίζεις- είναι μία χημική αντίδραση, που απαιτεί την ύπαρξη θερμότητας ή UV ακτινοβολίας.

Σ’ άλλα νέα, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας αναφέρει στην ηλεκτρονική της σελίδα πως οι τεχνικές του σελάκ πιθανόν να προκαλέσουν μακροχρόνια βλάβη στα νύχια. Μάλιστα τότε είναι που είχα διαβάσει σχετικά πως οι υπεριώδεις λάμπες καταστρέφουν τα κύτταρα του δέρματος, όπως ακριβώς κάνουν και τα κρεβάτια του σολάριουμ. Κι έκανα μήνα να ζητήσω σελάκ.

Στο μεταξύ, οι φίλοι δερματολόγοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου κι επιμένουν ότι κανένα είδος μανικιούρ δεν θα πρέπει να μένει στα νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς έτσι δεν μπορείς να δεις τι κρύβεται κάτω από αυτό.


Μ’ αυτά και μ’ αυτά και με μια κοινωνία να φωνάζει για την πράσινη φιλοσοφία και την επιστροφή στα απλά, το χρώμα στα νύχια που δεν χρειάζεται πολυμερισμό και που τελοσπάντων μπορείς να φτιάξεις μόνη σου ή και να αφαιρέσεις το όποιο χρώμα στο σπίτι σου, προκειμένου να περάσεις σε μια άλλη επιλογή δείχνει ξεκάθαρα να είναι must.

Πηγή: bovary.gr