Η Shea Whitney, στο κανάλι της στο YouTube, περιγράφει κάποια από εκείνα που κάνουμε και «κατεβάζουν» την εικόνα μας. Σίγουρα, εάν τα γνωρίζαμε ή μπορούσαμε να τα αντιληφθούμε δε θα τα κάναμε. Όμως, για αυτό το λόγο υπάρχουν οι ειδικοί, οι οποίοι βοηθούν να σκεφτόμαστε πριν ντυθούμε. Γιατί, στην τελική τι άλλο είναι το στυλ, εκτός από μία έκθεση του εαυτού μας, από μέσα προς τα έξω; Σαν να προβάλουμε τις σκέψεις μας σε ρούχα, σαν να αποδεικνύουμε την ευστροφία μας σε συνδυασμούς.

Από την άλλη, το στυλ είναι μία καθαρά προσωπική τέχνη, δεν υπάρχει παγκόσμιο στυλ, είναι εξατομικευμένο και βασισμένο στην ιδιοσυγκρασία του καθένα. Όμως, πέρα και πάνω από το στυλ, υπάρχουν κάποια μικρά κανονάκια (υποκοριστικό του κανόνα) που εάν παραβιάζονται προκαλούν σύγχιση στο σύνολο.

Ιδού λοιπόν, τα 8 βασικά λάθη, από τα οποία μάλλον κανείς δεν ξεφεύγει:

1. Αγοράζεις πολλά top ή πουλόβερ στο ίδιο χρώμα, με αποτέλεσμα να μοιάζουν όλα ίδια μεταξύ τους τα ντυσίματά σου. Οκέι, το καταλαβαίνουμε, αγαπάς το μπεζ, αλλά υπάρχει και κάποιο όριο, ε;

2. Συνδυάζεις τα neutral ντυσίματά σου με σκουρόχρωμα παπούτσια. Λάθος. Γενικά, πολλά λάθη γίνονται με τους χρωματικούς συνδυασμούς, άσχετα με το αν είναι μονοχρωματικοί ή πιο τολμηροί.

3. Δεν κόβεις το ελαφρύ γαζί που κρατάει το σκίσιμο στο πίσω μέρος του σακακιού ή του παλτό, με αποτέλεσμα να δείχνεις αμελής και κάπως μη ενημερωμένος/η.

4. Αφήνεις ακάλυπτο το πίσω μέρος σου, τον πωπό σου, έτσι ώστε να δείχνει η εικόνα πιο σέξι ή άλλες φορές το καλύπτεις, με αποτέλεσμα να μοιάζεις κουκουλωμένη. Πραγματικά, δεν υπάρχει απάντηση ποιο είναι το σωστό. Μάλλον, έχει να κάνει με τον σωματότυπο και με την αίσθηση γούστου του καθενός.

5. Επιμένεις να φοράς κάποια σουτιέν ξανά και ξανά αγνοώντας τη φθορά και το κακό σχήμα που δημιουργεί, κάτω από τις μπλούζες, στο στήθος σου.

6. Στην προσπάθεια να εντυπωσιάσεις στολίζεσαι με πολλά μπιχλιμπίδια σε μεγάλο σχήμα και με έτρα όγκο, φορεμένα όλα μαζί. Κακό αυτό.

7. Επιμένεις στα ψηλά τακούνια, τα οποία όμως, ενώ δημιουργούν ένα ωραίο εφέ στα πόδια σου, δε σε βοηθούν στο περπάτημα. Κρίμα.

8. Φοράς πολύ καιρό τα ίδια sneakers, τα οποία τελικά μοιάζουν παλιά, βρώμικα και φθαρμένα και σίγουρα δε δημιουργούν μια ωραία εικόνα για σένα.

Δείτε το βίντεο και θα εντοπίσετε κι εσείς τα λάθη:

Πηγή:womantoc.gr