Πως να φτιάξεις παγωτό μπανάνα χωρίς παγωτομηχανή!

Πως να φτιάξεις παγωτό μπανάνα χωρίς παγωτομηχανή!

Το παγωτό μπανάνα είναι από τις αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως να το φτιάξουμε μέσα σε λίγο χρόνο και με ελάχιστα υλικά. Θα χρειαστούμε μόλις 3 υλικά!

Υλικα:
4 ώριμες μπανάνες
4 κουταλάκια του γλυκού μέλι
100 γρ. κουβερτούρα
2-4 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.

Τις βάζουμε μέσα οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε με μεμβράνη το ταψάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.

Μολις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη μεμβράνη, ξεκολλάμε τις μπανάνες από τη λαδόκολα και τις χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια (πρέπει να είμαστε πάρα πολύ γρήγοροι για να μην ξεπαγώσουν οι μπανάνες).

Τις χτυπάμε μέχρι το σημείο που οι μπανάνες θα έχουν γίνει σαν βρεγμένη άμμος-χαλίκι (σε περίπτωση που έχουμε μικρό μίξερ κάνουμε το παγωτό σε δόσεις).

Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο εάν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και φέρνουμε άλλες 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει.

Το παγωτό μας είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο παγωτό μας και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.

Σερβίρουμε το παγωτό μας σε ένα ποτήρι, βάζοντας μία στρώση δημητριακά, μερικές κουταλιές παγωτό, ξηρούς καρπούς και κράνμπερις.

Αν δεν το καταναλώσουμε όλο, διατηρούμε στην κατάψυξη!

Πηγή: akispetretzikis.com