Υλικά:
- 500 γρ χοιρινό κρέας (λαιμός) σε κύβους
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, σε μπαστουνάκια
- 1 πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
- 60 ml λευκό κρασί
- 1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
- 250 γρ ντοματίνια, σε κυβάκια
- 1 ΚΣ μουστάρδα
- ½ κγ αλάτι
- ¼ κγ πιπέρι
- ¼ κγ κύμινο
- ¼ κγ μπαχάρι
Εκτέλεση:
Σε μέτρια-δυνατή φωτιά στο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο.
Σοτάρω τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να αλλάξουν χρώμα (γίνονται πιο ανοιχτό) για 2-3 λεπτά περίπου.
Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά αφήνω για ένα λεπτό και σβήνω με λευκό κρασί αφήνοντας το να εξατμιστεί.
Συνεχίζω με τον πελτέ, τα ντοματίνια, τη μουστάρδα και τα καρυκεύματα, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μπαχάρι.
Μειώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνω να βράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρω αμέσως παρέα με κρασί και ψωμί.
Πηγή: paxxi.gr