Νηστίσιμη και πολύ γευστική. Η σοκολατόπιτα ταιριάζει τέλεια με ελαιόλαδο ή λάδι καλαμποκιού.
-
Υλικά:
150 γρ. ταχίνι
150 γρ. άχνη
150 γρ. αλεύρι
100 ml λικέρ
100 γρ. κουβερτούρα
50 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. baking
3 αχλάδια κομμένα στα 4
καστανή ζάχαρη για πασπάλισμαΕκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το ρούμι ή το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη. Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και, τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια χαμηλή φόρμα για τάρτα διαμέτρου περίπου 22 εκ. ή και λίγο μεγαλύτερη και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Απλώνουμε στην επιφάνεια τα τεμαχισμένα αχλάδια, τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.
Το γλυκό διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν θέλουμε, μπορούμε να ζεστάνουμε ελαφρώς κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρουμε.
Πηγή: newpost.gr