Σοκολατόπιτα νηστίσιμη με αχλάδια!

Σοκολατόπιτα νηστίσιμη με αχλάδια!

Νηστίσιμη και πολύ γευστική. Η σοκολατόπιτα ταιριάζει τέλεια με ελαιόλαδο ή λάδι καλαμποκιού.

  1. Υλικά:
    150 γρ. ταχίνι
    150 γρ. άχνη
    150 γρ. αλεύρι
    100 ml λικέρ
    100 γρ. κουβερτούρα
    50 ml χυμό πορτοκαλιού
    1/2 κ.γ. baking
    3 αχλάδια κομμένα στα 4
    καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

    Εκτέλεση:
    Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το ρούμι ή το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη. Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και, τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια χαμηλή φόρμα για τάρτα διαμέτρου περίπου 22 εκ. ή και λίγο μεγαλύτερη και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Απλώνουμε στην επιφάνεια τα τεμαχισμένα αχλάδια, τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.

    Το γλυκό διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν θέλουμε, μπορούμε να ζεστάνουμε ελαφρώς κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρουμε.

    Πηγή: newpost.gr