Τραγανά φιογκάκια νηστίσιμα με μέλι και κανέλα!

Τραγανά φιογκάκια νηστίσιμα με μέλι και κανέλα!

Θα μπορούσαμε να τα περιγράψουμε και ως απλοϊκή μορφή του αγαπημένου γλυκού της δίπλας!

Σίγουρα είναι μία νόστιμη μελένια μπουκίτσα που θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για γλυκό την περίοδο της νηστείας, ενώ είναι πολύ νόστιμα και τραγανά και την επόμενη μέρα.

 Υλικά:
Για το φύλλο:

250 γρ αλεύρι

1/2 ποτήρι νερό

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κ.γ αλάτι

2 κ.σ χυμό λεμονιού

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε μία λακουβίτσα στο αλεύρι και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά αρχίζουμε και ζυμώνουμε. O σκοπός μας είναι να κάνουμε μία αφράτη και ελαστική ζύμη.

Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Ανοίγουμε λεπτά φύλλα και κόβουμε λωρίδες που στην συνέχεια της χωρίζουμε σε μικρά τετράγωνα τα οποία κάνουμε φιογκάκια.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα

Καλή Επιτυχία !

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food site Eva In Tasteland.

Πηγή: bostanistas.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ