Η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε το πιο εύκολο, νηστίσιμο κέικ σοκολάτας!

Η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε το πιο εύκολο, νηστίσιμο κέικ σοκολάτας!

Και μας έδωσε την συνταγή.

Η Δέσποινα Βανδή μπήκε και πάλι στην κουζίνα, αυτή τη φορά για να φτιάξει ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο γλυκάκι. Όπως έγραψε μάλιστα η ίδια στη λεζάντα της φωτογραφίας με το κέικ που ανέβασε στο Instagram, τα παιδιά της ξετρελάθηκαν.

«Ειναι πολύ εύκολο και νόστιμο! Ό,τι πρέπει για τη Μ.Εβδομαδα! Αξίζει να το δοκιμάσετε!», σχολίασε.

Συστατικά:
10 κ.σ καλαμποκέλαιο
6 κ.σ κακάο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

    • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακάτεψε το καλαμποκέλαιο με το νερό και το κονιάκ.
    • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για δύο λεπτά.
    • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κακάο με τη ζάχαρη, το baking powder, τις βανίλιες, τη φαρίνα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
    • Ρίξε τα στερεά υλικά στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Ρίξε το ζυμάρι σε μια φόρμα για κέικ και ψήσε για 50 λεπτά στον αέρα.
    • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη

Καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ! Σας το προτείνω!Εγω το έφτιαξα και τα παιδιά ξετρελάθηκαν! 10 κ.σ καλαμποκέλαιο 6 κ.σ κακάο 2 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλυτζανια νερό 1 κ.σ κονιάκ 1 κ.γ μπέικιν 2 βανίλιες 3 φλυτζανια αλευρι που φουσκώνει ξύσμα από ένα πορτοκαλι Εκτέλεση Βράζετε για πολύ λίγο όλα τα υγρά υλικά!Ριχνετε στην κατσαρόλα όλα τα στερεά και ανακατεύετε πολύ καλά! Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στους 180 για 50’ στον αέρα! Εντάξει!Ειναι πολύ εύκολο και νόστιμο!Ο,τι πρέπει για τη Μ.Εβδομαδα! Αξίζει να το δοκιμάσετε! ❤️❤️❤️❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις

Πηγή:tlife.gr