Για να κάνετε τα έτοιμα φύλλα της πίτας να φαίνονται σα σπιτικά, υπάρχει ένα μικρό και εύκολο τρικ: χτυπάτε σ’ ένα μπολ λίγο αλεύρι με ελάχιστο λάδι και λίγο νερό και φτιάχνετε ένα ρευστό χυλό.

Στη συνέχεια είτε αλείφετε με λίγο από το μείγμα αυτό μ’ ένα πινέλο τον πάτο του ταψιού (πριν το πρώτο φύλλο) και την επιφάνεια της πίτας (πάνω από το τελευταίο φύλλο) είτε αλείφετε, πάντα με πινέλο, με λίγο από το ρευστό αυτό χυλό κάθε ένα φύλλο που στρώνετε χωριστά.

Η πίτα, όταν θα ψηθεί, θα έχει πολύ πιο σπιτική όψη. Η γεύση δε θα επηρεαστεί.

Πηγή: newpost.gr