• 800γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 300γρ μπισκότα
  • 130 γρ βούτυρο λιωμένο
  • Χυμό και ξύσμα 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
  2. Με το χερί απλώνουμε το μπισκότο στην βάση και πιέζουμε να είναι ομοιόμορφο
  3. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Αν την θέλετε πιο αφράτη, χτυπήστε με μίξερ
  4. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και απλώνουμε ομοιόμορφα.ΠΡΟΣΟΧΗ μπορεί να μη χρειαστεί όλη η κρέμα!
  5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο 5 ώρες για να παγώσει η κρέμα και να κοπεί εύκολα.

*την κρέμα που θα περισσέψει μπορείτε να την βάλετε σε ατομικά μπολ η ποτήρια με τριμμένο μπισκότο ή βάλτε την σε ένα τάπερ στην κατάψηξη σαν παγωτό

**διακοσμούμε με γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα ή τρούφα ή φρέσκα φρούτα

***το γλυκό μπορεί να αποθηκευτεί και στην κατάψυξη σαν τούρτα παγωτό