Το λέμε απλώς γιαουρτογλυκό και είναι το ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού μας.
Αν το έχεις στο ψυγείο σου δεν θα σου λείψει η ζάχαρη και θα μείνεις μακριά από θερμίδες.
Υλικά ταρτίερα 26 εκ
- 800γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 300γρ μπισκότα
- 130 γρ βούτυρο λιωμένο
- Χυμό και ξύσμα 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
- Με το χερί απλώνουμε το μπισκότο στην βάση και πιέζουμε να είναι ομοιόμορφο
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Αν την θέλετε πιο αφράτη, χτυπήστε με μίξερ
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και απλώνουμε ομοιόμορφα.ΠΡΟΣΟΧΗ μπορεί να μη χρειαστεί όλη η κρέμα!
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο 5 ώρες για να παγώσει η κρέμα και να κοπεί εύκολα.
*την κρέμα που θα περισσέψει μπορείτε να την βάλετε σε ατομικά μπολ η ποτήρια με τριμμένο μπισκότο ή βάλτε την σε ένα τάπερ στην κατάψηξη σαν παγωτό
**διακοσμούμε με γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα ή τρούφα ή φρέσκα φρούτα
***το γλυκό μπορεί να αποθηκευτεί και στην κατάψυξη σαν τούρτα παγωτό
Πηγή: womantoc.gr