Οι απόλυτες βέλγικες βάφλες!

Οι απόλυτες βέλγικες βάφλες!

Η συνταγή για βέλγικες βάφλες

Μέσα σε 15 λεπτά μάξιμουμ μπορείτε να φτιάξετε τις απόλυτες τραγανές βέλγικες βάφλες. Το μυστικό είναι τα τόπινγκ που θα βάλετε για να τις κάνετε ακόμα πιο νόστιμες αλλά και να είναι της αρεσκείας σας.

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές του γλυκού baking powder
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 1/2 κούπα ζεστό γάλα
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι ( χρησιμοποιώ Lurpak )
1 κουταλιά του γλυκού Βανίλια

Εκτέλεση:

Βάζετε στην πρίζα την βαφλιέρα για να ζεσταθεί.

Σέ ενα μεγάλο μπολ συνδιάζετε το αλεύρι, ζάχαρη, baking powder, και το αλάτι και τα ανακατεύετε.

Σε ένα μικρότερο μπολ βάζετε τα αυγά και τα ανακατεύετε με το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.

Μετά βάζετε όλα τα υγρά στοιχεία στο μπολ με τα στερεά.

Με μια μεγάλη κουτάλα βάζετε το μείγμα σας στην βαφλιέρα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Όταν τα σερβίρετε διαλέγετε τα τόπινγκ που σας αρέσουν και τα προσθέτετε.

Αν σας περισσέψει μείγμα μπορείτε αφού τις ψήσετε να τις αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για άλλη φορά.

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ