10+1 σούπερ χορταστικά σνακ με 100 θερμίδες και κάτω!

10+1 σούπερ χορταστικά σνακ με 100 θερμίδες και κάτω!

Δεν μπορείς να αντισταθείς στα γλυκά ή προτιμάς ένα αλμυρό σνακ; Θέλεις να είναι κρεμώδες ή τραγανιστό; Όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σου, εδώ θα βρεις μερικές ιδέες για νόστιμα και θρεπτικά σνακ που θα σε χορτάσουν με μόνο 100 θερμίδες (ή και λιγότερες).

Έξι (!) φλιτζάνια ποπ κορν

10+1 σούπερ χορταστικά σνακ με 100 θερμίδες και κάτω

Εφόσον το ετοιμάσεις στην ειδική συσκευή που κάνει το καλαμπόκι να σκάει με αέρα και όχι λάδι, τότε μπορείς να απολαύσεις όχι ένα ούτε δύο αλλά έξι φλιτζάνια ποπ κορν και να πάρεις μόλις 100 θερμίδες. Για τις μέρες που θέλεις να φας κάτι που δεν θα χαλάσει τη δίαιτά σου αλλά και θα χορτάσει την πείνα σου.

Τορτίγια με τυρί

Τόσο λαχταριστό και με τόσο λίγες θερμίδες! Επίλεξε τορτίγια από καλαμπόκι ή αλεύρι ολικής άλεσης και πρόσθεσε μια φέτα τσένταρ με λίγα λιπαρά. Ζέστανέ το στην τοστιέρα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Τρία κράκερς με τυρί

Τα κλασικά αγαπημένα κράκερς ολικής άλεσης είναι μια πολύ καλή επιλογή για σνακ γιατί χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν .Πρόσθεσε μια φέτα τυρί με λίγα λιπαρά που θα σου δώσει πρωτεΐνη και ασβέστιο. Το σνακ αυτό έχει λιγότερες από 100 θερμίδες (98 για την ακρίβεια).

Δεκατέσσερα αμύγδαλα

almonds

Από τα πιο “πρακτικά” σνακ γιατί μπορείς να τα έχεις μαζί σου και να ικανοποιήσεις την πείνα σου ακόμα κι αν σε πιάσει ενώ είσαι στο δρόμο ή στο μετρό. Δεκατέσσερα αμύγδαλα έχουν αρκετές φυτικές ίνες και πρωτεΐνη για να σε χορτάσουν μέχρι το επόμενο γεύμα και θα σε επιβαρύνουν με λιγότερες από 100 θερμίδες!

Ψητό μήλο

Εάν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς γλυκό, δοκίμασε να απολαύσεις το φρούτο σου με αυτόν τον τρόπο. Απλά ψήνεις το μήλο σε ένα ταψάκι και προσθέτεις κανέλα. Μόλις ετοίμασες ένα πολύ νόστιμο σνακ, πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες και με μόλις 95 θερμίδες.

Smoothie με φράουλες ή μύρτιλλα

Strawberry Yogurt Smoothie
Βάλε στο μπλέντερ 1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι με λίγα λιπαρά και 2/3 του φλιτζανιού κατεψυγμένες φράουλες ή μύρτιλλα, μαζί με μια χούφτα παγάκια. Απλά χτυπάς και απολαμβάνεις ένα πολύ δροσερό και αναζωογονητικό σνακ. Έχει μόνο 93 θερμίδες και επειδή είναι παγωμένο αναγκαστικά θα το πιεις σιγά σιγά κι έτσι θα σε χορτάσει περισσότερο.

Καρότο με χούμους

Εσύ που θέλεις κάτι τραγανιστό, κόψε 2-3 καρότα σε μπαστουνάκια και απόλαυσέ τα βουτώντας τα σε 2 κουταλιές της σούπας χούμους. Θα σου προσφέρουν βιταμίνη Α, βήτα-καροτίνη και πρωτεΐνη και μόλις 90 θερμίδες.

Ένα μάνγκο

mango

Αυτό το εξωτικό φρούτο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προμηθεύσεις τον οργανισμό σου με βήτα-καροτίνη και φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα ικανοποιείς την ανάγκη σου για κάτι γλυκό. Μπορείς επίσης να το κόψεις σε κύβους, να το βάλεις στην κατάψυξη και να το φας παγωμένο. Έχει 90 θερμίδες και το 60% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C.

Ένα μήλο με φυστικοβούτυρο

Ένα σνακ που συνδυάζει το γλυκό με το αλμυρό θα ικανοποιήσει με βεβαιότητα τη λιγούρα σου. Για να μην ξεπεράσει τις 100 θερμίδες, περιορίσου σε μόνο 2 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο.

Γιαούρτι με μέλι

yogurt

Μόλις μισό φλιτζάνι γιαούρτι έχει 12 γραμμάρια πρωτεΐνης, που σε βοηθάει να μην πεινάσεις μέχρι το επόμενο γεύμα. Πρόσθεσε κι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και θα πάρεις συνολικά 84 θερμίδες και πολλή γεύση!

Είκοσι κελυφωτά φιστίκια

pistachios

Ήξερες ότι τα φιστίκια τύπου Αιγίνης είναι ο πιο light ξηρός καρπός; Είκοσι από αυτά τα πολύ νόστιμα και θρεπτικά φιστίκια έχουν μόνο 80 θερμίδες και λιγότερο από ένα γραμμάριο κορεσμένου λίπους. Επιπλέον, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα. Προτίμησέ τα ανάλατα, για να αποφύγεις την κατακράτηση υγρών που προκαλεί το αλάτι.

Πηγή: madamefigaro.gr